«Πρεμιέρα» στην ενέργεια για τα ΕΛΤΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πρεμιέρα» στην ενέργεια για τα ΕΛΤΑ

Την έναρξη της λειτουργίας τους ως προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), υλοποιώντας το πρώτο βήμα για την είσοδό τους στην αγορά ηλεκτρισμού.

Ήδη, από τη Δευτέρα, 640 εγκαταστάσεις των ΕΛΤΑ - καταστήματα, μονάδες διανομής και κέντρα διαλογής - λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που τους προμηθεύουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Τα ΕΛΤΑ ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για να προχωρήσουν άμεσα στην επόμενη φάση, που είναι η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «η είσοδος των ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών σε ολόκληρη την επικράτεια στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1.500 ταχυδρομικών καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων που συνθέτουν το μεγαλύτερο φυσικό δίκτυο της χώρας και επισφραγίζει τη νέα εποχή των Ελληνικών Ταχυδρομείων».

Το δίκτυο των 1.500 καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια αποτελεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ΕΛΤΑ έναντι των άλλων ιδιωτών παρόχων σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.

Στελέχη μάλιστα της εταιρείας εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσουν στο ποσοστό του 6%, όσο δηλαδή συγκεντρώνουν όλοι μαζί οι υφιστάμενοι πάροχοι. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε ηλεκτρισμό εκτός από τα 1.500 καταστήματα της εταιρείας και των εργαζομένων και συνεργατών τους σε όλη την Ελλάδα. Τα ΕΛΤΑ θα βγουν στην αγορά προσφέροντας στους καταναλωτές πακέτα ρεύματος και συνδυασμένων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider