Ένας εύκολος τρόπος να ελέγξετε την κατανάλωση ενέργειας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένας εύκολος τρόπος να ελέγξετε την κατανάλωση ενέργειας

Την ώρα που η ενέργεια αποδεικνύεται ιδιαιτέρως κοστοβόρα στην Ελλάδα της κρίσης, με τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος να διαγωνίζονται για τις φθηνότερες χρεώσεις ώστε να δελεάσουν τους καταναλωτές, η τεχνολογία προσφέρει τους δικούς τους εύκολους τρόπους εξοικονόμησης.

Μια εξ αυτών το Wi-Fi Smart Plug της TP – LINK το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε την κατανάλωση ενέργειας όσο και για να διαχειριστείτε τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές σας εξ αποστάσεως με τη βοήθεια του κινητού σας τηλεφώνου.

Αρχικά ο χρήστης πρέπει να τοποθετήσει τo Wi-Fi Smart Plug, ελληνιστί «έξυπνη ασύρματη πρίζα» - σε μια πρίζα του σπιτιού. Στη συνέχεια να κατεβάσει και να εγκαταστήσει στο smartphone του την δωρεάν εφαρμογή Kasa της TP – LINK.

Με αυτά τα δύο απλά βήματα ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας (μοντέλο HS110) της ηλεκτρονικής ή ηλεκτρικής συσκευής που συνδέεται με την πρίζα καθώς και να την διαχειρίζεται εύκολα μέσω του smartphone του, από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού του ή και από οποιοδήποτε σημείο εκτός σπιτιού που έχει πρόσβαση στο Internet.

Το Wi-Fi Smart Plug παρέχει επίσης για όλες τις συνδεδεμένες με αυτό συσκευές, τη δυνατότητα:

  • Προγραμματισμού ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης τους
  • Αυτόματης ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης τους σε διάφορα χρονικά διαστήματα, όταν ο χρήστης απουσιάζει από το σπίτι, ώστε να δίδεται η εντύπωση ότι κάποιος είναι στο σπίτι
  • Παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της κατανάλωσης ενέργειας τους ή το ιστορικό κατανάλωσής τους (μοντέλο HS110)
  • Φωνητικού Έλεγχου μέσω του περίφημου Amazon Echo το οποίο στην ουσία επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει τις συσκευές του μέσω φωνητικών εντολών (η συσκευή Amazon Echo πωλείται ξεχωριστά)

Το Wi-Fi Smart Plug ανήκει στην οικογένεια των «έξυπνων» συσκευών της TP – LINK που βοηθούν τον χρήστη να έχει ένα λειτουργικό, οικονομικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι.

Το Internet of Things και οι έξυπνες συσκευές του, όπως αυτή, γνωρίζει τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια με τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς της Silicon Valley να επενδύουν σε αυτό. Να υπενθυμίσουμε πως η Google από την πρώτη μέρα του φετινού της συνεδρίου Ι/Q παρουσίασε τον αντίζηλο του περίφημου Echo της Amazon, τον Google Assistant, ενός ακόμα ψηφιακού βοηθού για συσκευές και υπηρεσίες.

Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ericsson Mobility Report εκτιμάται ότι το IoT θα έχει εκθρονίσει τα κινητά τηλέφωνα από την κατηγορία των περισσότερο συνδεδεμένων συσκευών μέχρι το 2018. Μεταξύ 2015 και 2021, ο αριθμός των συσκευών που είναι θα συνδεδεμένες στο IoT, αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 23%, ετησίως, με το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης να εντοπίζεται στο κινητό ΙοΤ. Από τα 28 δισεκατομμύρια συσκευών που θα έχουν συνδεθεί έως το 2021, σχεδόν 16 δισεκατομμύρια θα αντιπροσωπεύουν συσκευές ΙοΤ. Η δυτική Ευρώπη μάλιστα θα έχει τις περισσότερες προστιθέμενες συνδέσεις ΙοΤ – ο αριθμός των συσκευών ΙοΤ στην αγορά προβλέπεται να παρουσιάσει αύξηση 400% έως το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider