Ηλεκτροκίνηση: Δυναμικό come back από την BMW

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτροκίνηση: Δυναμικό come back από την BMW

Η ΒMW μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης ακολουθώντας την Tesla, την Audi και τη Mercedes και θέτοντας νέους στόχους σε μια αγορά, η οποία αρχίζει να αναπτύσσει το δικό της ανταγωνισμό.

Το 2021 η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει το νέο τη μοντέλο το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το «σήμα κατατεθέν» της και το οποίο δεν είναι κανένα άλλο από το iNext, το οποίο θα αντικαταστήσει το 7-Series sedan. Η κίνηση αυτή είναι στρατηγικής σημασίας για την BMW και αποτελεί αντίδραση της εταιρείας στα πλάνα της Tesla να διεισδύσει, την επόμενη χρονιά, στο χώρο των πολυτελών οχημάτων με το ηλεκτρικό Tesla Model 3. Βέβαια, η BMW έχει ήδη κάνει την αρχή, από το 2013, όταν λάνσαρε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης i3.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, Harald Krueger, στην ετήσια συνάντηση των μετόχων στο Μόναχο την Πέμπτη, «το iNext θα είναι η πιο πρόσφατη καινοτομία μας, με πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, ψηφιακή συνδετικότητα, έξυπνο-ανάλαφρο design και ανανεωμένους εσωτερικούς χώρους. Η εταιρεία φιλοδοξεί να φέρει στους δρόμους τα αυτοκίνητα νέας γενιάς.

Το νέο μοντέλο αποτελεί τον «οδηγό» της προσπάθειας που κάνει η εταιρεία για να υποστηρίξει τη θέση της στην αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων (δεδομένης της έντονης δραστηριότητας που σημειώνουν η Dailer και η Apple στον τομέα αυτό) και να ανταποκριθεί στην αλλαγή που παρατηρείται στις καταναλωτικές συνήθειες.

Στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας εντάσσεται και η δραστηριότητά της στον τομέα της ευφυούς κινητικότητας κατά το πρότυπο των υπηρεσιών Uber καθώς η κατοχή οχήματος έχει πάψει να αποτελεί προτεραιότητα για τους κατοίκους των πόλεων.

Το γερμανικό εργοστάσιο ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα ένα πρόγραμμα car-sharing στο Σηάτλ το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής υπηρεσίας οδηγού (σοφέρ) καθώς και της δυνατότητας των καταναλωτών να θέτουν προς ενοικίαση τα δικά τους οχήματα. To iNext αποτελεί μια προσπάθεια παρόμοια με εκείνη της Mercedes και της Volkswagen. Όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν, μέχρι το 2018, να προσφέρουν μοντέλα τα οποία να επιτρέπουν την κάλυψη τουλάχιστον 500 km με μία μόνο φόρτιση.

Η Audi ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα εξολοκλήρου ηλεκτρικό όχημα στο εργοστάσιο στις Βρυξέλλες. Η BMW είχε μέχρι τώρα ακολουθήσει έναν πιο «νωθρό» βηματισμό και το μοντέλο i3, το οποίο επέτρεπε την κάλυψη 160 km δεν σημείωσε αξιόλογες πωλήσεις καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό με τον τρόπο που το έκανε το Model 3 της Tesla.

«Από το 2018 θα αρχίσουμε να λανσάρουμε από ένα ηλεκτροκίνητο το χρόνο», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Rupert Stadler, στην ετήσια συνέλευση των μετόχων. «Μέχρι το 2025, θα έχουμε περάσει στην αυτόματη οδήγηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider