Γκάζι στα οχήματα χωρίς οδηγό πατούν Microsoft και Amazon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκάζι στα οχήματα χωρίς οδηγό πατούν Microsoft και Amazon

Τις δικές τους διαδρομές στον επιχειρηματικό χάρτη των οχημάτων χωρίς οδηγό φαίνεται πως ξεκινούν οι Amazon και Microsoft, οι οποίες, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Daimler, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις γερμανικές εταιρίες αυτοκινήτων πολυτελείας Audi, BMW και Daimler στην οποία ανήκει και η Mercedes-Benz, προκειμένου να αποκτήσουν ποσοστά μειοψηφίας στην υπηρεσία ψηφιακής χαρτογράφησης HERE.

Οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες, απέκτησαν πέρυσι από την Nokia έναντι 2,5 δισ. ευρώ την υπηρεσία με έδρα το Βερολίνο, στο πλαίσιο ενός τολμηρού σχεδίου για την οικοδόμηση μιας πλατφόρμας για αυτοοδηγούμενα οχήματα που συνδέονται με το διαδίκτυο. Η εταιρεία ήταν εκείνη που δημιουργούσε όλους τους χάρτες πλοήγησης για τα κινητά Nokia.

Αμέσως μετά την εξαγορά της HERE, οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν να προσεγγίζουν εταιρίες τεχνολογίας και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να μπουν στην κοινοπραξία ως στρατηγικοί επενδυτές.

«Συζητάμε με την Amazon, τη Microsoft και πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες», ανέφερε ο Thomas Weber, μέλος του συμβουλίου της Daimler και υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal. «Χρειαζόμαστε έναν πάροχο cloud για να διαχειριστούμε τεράστιες ποσότητες δεδομένων που δημιουργούνται από την HERE και τους χρήστες της. Δεν έχουμε πάρει ακόμη αποφάσεις».

Αν και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες δείχνουν πως οι εταιρείες βρίσκονται σε φάση διαπραγμάτευσης η επίτευξη μιας συμφωνίας θα αποτελούσε μεγάλο βήμα προς τη δημιουργία μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για συνδεδεμένα αυτοκίνητα, η οποία θα συνδυάζει τη μηχανική υπεροχή των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών και την τεχνογνωσία στις πληροφορίες των εταιριών τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider