Η ΔΕΠΑ ένα από τα «Διαμάντια» των ελληνικών επιχειρήσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΔΕΠΑ ένα από τα «Διαμάντια» των ελληνικών επιχειρήσεων

Η ΔΕΠΑ διακρίθηκε για τη συμβολή της στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στην εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας Diamonds of the Greek Economy 2017 που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 4 Ιουλίου από την εταιρεία New Times Publishing υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του ΕΟΤ και παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας απένειμε βραβεία και διακρίσεις σε εκπροσώπους εταιρειών που ήλθαν από όλες τις περιοχές της χώρας.

Μίχαλος: Είναι οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να στηρίζουν την απασχόληση

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος σε χαιρετισμό που απέστειλε στην εκδήλωση της NEW TIMES «DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2017», αναφέρθηκε στην πορεία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και στις προϋποθέσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη:

«Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης, συνεχίζει να κρατά ζωντανή την ελληνική οικονομία. Είναι οι επιχειρήσεις που – με χίλιες δυσκολίες – εξακολουθούν να στηρίζουν την απασχόληση. Είναι οι επιχειρήσεις που προσπαθούν και δημιουργούν ακόμη εθνικό πλούτο μέσω των εξαγωγών. Και είναι ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις που στηρίζουν την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, σηκώνοντας δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη.

Και το λιγότερο που αξίζουν και απαιτούν σήμερα, είναι να δημιουργηθούν ξανά στη χώρα συνθήκες ανάπτυξης. Να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο περιβάλλον, στο οποίο θα μπορέσουν να κοιτάξουν και πάλι μπροστά, να προγραμματίσουν, να σχεδιάσουν, να επενδύσουν και να προκόψουν.

Η ανάπτυξη είναι πια θέμα επιβίωσης για τη χώρα. Για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους πολίτες της. Όλες οι θυσίες και οι προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, θα κριθούν από το πότε και με ποιο ρυθμό θα αρχίσει ξανά η ελληνική οικονομία να αναπτύσσεται.

Ο στόχος αυτός, δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσα από την κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Χρειάζεται κεφάλαια και επενδύσεις από την Ελλάδα και τον εξωτερικό».

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας Λόης Λαμπριανίδης, ο βουλευτής Αττικής (τ. υφυπουργός Οικονομίας, τ. γενικός γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ) Θανάσης Μπούρας, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FEDHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης και ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης δόθηκε στη δημοσιότητα η αγγλόφωνη έκδοση Diamonds of the Greek Economy 2017 στην οποία γίνεται αναλυτική παρουσίαση των εταιρειών της λίστας Diamonds 2017. Οι εταιρείες αυτές αφορούν όλο το επιχειρηματικό φάσμα από τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, της ναυτιλίας και του τουρισμού. Η εν λόγω έκδοση κυκλοφορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider