Πατσουλές: Με διεθνή στήριξη οι έρευνες για υδρογονάνθρακες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατσουλές: Με διεθνή στήριξη οι έρευνες για υδρογονάνθρακες

Εν μέσω αυξημένου ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στον κλάδο και συμμετοχής πληθώρας αξιωματούχων, στελεχών και φορέων του κλάδου, ξεκίνησε την Πέμπτη και συνεχίζεται και την Παρασκευή το 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου που διοργανώνουν το ΠΣΕΕΠ και το ΕΕΤΙ στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μιλώντας για τη μέχρι τώρα πορεία των ερευνών ο Δρ. Μάριος Πατσουλές, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας, κάνοντας μια αναδρομή στις διάφορες προσπάθειες που έλαβαν χώρα από το 1975 σημείωσε ότι πλέον δεν υπάρχει το περιθώριο να προκύψουν τα προβλήματα προηγούμενων ετών που απέρρεαν από την έλλειψη αποφασιστικής πολιτικής βούλησης και υπέδειξε ότι τώρα δίνεται η ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη με κονδύλια των μεγάλων διεθνών εταιρειών πετρελαίου.

Ο Δρ. Πατσουλές υπογράμμισε τη σημασία των νέων ευρωπαϊκών οδηγιών και κατευθύνσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι έρευνες και τα έργα, ουσιαστικά δηλαδή η αποδοτικότητα των επενδύσεων που θα προσελκυθούν – κάτι το οποίο χρειάζεται να γίνει με καλό σχέδιο και χωρίς καθυστερήσεις – θα τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους εργαζομένους και το περιβάλλον.

Το συνέδριο με θέμα «Ελλάδα: Τα Αποθέματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό Ανάπτυξης της Xώρας» πραγματοποιείται την Πέμπτη και Παρασκευή, 8 και 9 Ιουνίου. Μέγας χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, υποστηρικτής είναι ο ΔΕΣΦΑ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Καθημερινή, το energypress.gr και το insider.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider