Μπασιάς: Νέοι «παίχτες» στους υδρογονάνθρακες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπασιάς: Νέοι «παίχτες» στους υδρογονάνθρακες

Τους νέους άξονες πολιτικής στις οποίες θα στηριχθεί για να «πυκνώσει» ο χάρτης με τις περιοχές που μπορεί να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα και να έρθουν επενδυτές εξέθεσε ο κ. Μπασιάς, διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Πετρελαίου που διοργανώνεται στις 8 και 9 Ιουνίου στην Αθήνα.

Ο κ. Μπασιάς ανέφερε ότι «είμαστε σε φάση ολοκλήρωσης της παραλαβής των δεδομένων και βασικές προτεραιότητες ήταν να προσελκύσουμε σαν κρατική εταιρεία το επενδυτικό ενδιαφέρον, να ξεκινήσουμε συνεργασία με οργανισμούς και προσέξουμε τις συνθήκες εργασίας και το προσωπικό.

Η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει σε επανεπεξεργασία των υπάρχοντων σεισμικών δεδομένων και στη συλλογή νέων . Όπως ανέφερε ο κ. Μπασιάς η ΕΔΕΥ λαμβάνει στήριξη από την EBRD και θα μπορέσει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στο απαραίτητο audit και θα προχωρήσει και το θέμα της στελέχωσης της υπηρεσίας με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της.

Ακόμα, ο κ. Μπασιάς αναφέρθηκε στο θέμα των παραχωρήσεων και τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν οι Total, Exxon Mobil και Repsol σημειώνοντας ότι «πιστεύουμε ότι θα έχουμε και επόμενες συμμετοχές εκτός από τις Total, Edison, ExxonMobil και Repsol.

Ο κ. Μπασιάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα γνωρίσματα των περιοχών στη Δυτική Ελλάδα και στη νότια Κρήτη αποτελούν καλή βάση ώστε να δουλέψει η ΕΔΕΥ και να έχουμε αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider