Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες για το φυσικό αέριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες για το φυσικό αέριο

Ένα σημαντικό κενό στη διακρίβωση μετρητών φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά έρχεται να καλύψει η νέα μονάδα Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου (ΜΟ.ΔΙ.ΜΕ.Φ.Α.) που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με την υποστήριξη της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής.

Μέσω της νέας αυτής μονάδας, παρέχονται στην Ελλάδα πιστοποιημένες υπηρεσίες στη διακρίβωση των μετρητών φυσικού αερίου, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των εταιρειών διανομής αερίου στον έλεγχο και την πιστοποίηση μετρητών κάθε τύπου. Μόνο για το 2017, ο εκτιμώμενος αριθμός μετρητών προς διακρίβωση από το ΕΜΠ ανέρχεται σε περίπου 700, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός προέρχεται από την ΕΔΑ Αττικής που έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει τις υπηρεσίες που παρέχει η εν λόγω Mονάδα.

Η ΕΔΑ Αττικής συμμετείχε στην υλοποίηση του έργου ενισχύοντας οικονομικά το όλο εγχείρημα και συμβάλλοντας με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της στην ανάλυση των αναγκών και το σχεδιασμό του έργου που ολοκληρώθηκε μέσα σε διάστημα 2 ετών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του επιστημονικού και πολιτικού κόσμου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Αττικής, κ. Χ. Μπαλάσκας υπογράμμισε ότι «Η δημιουργία της νέας αυτής μονάδας έχει διττό όφελος: από τη μία δίνει μια πραγματική ευκαιρία στις εταιρείες του κλάδου, όπως είναι η ΕΔΑ Αττικής, να λαμβάνουν υπηρεσίες για τις οποίες μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να προσφύγουν στο εξωτερικό δαπανώντας σημαντικά ποσά, από την άλλη δημιουργεί τις προοπτικές για την προώθηση εφαρμοσμένης έρευνας που θα συμβάλλει στην δημιουργία τεχνογνωσίας στη χώρα μας και τη δυνατότητα παροχής πρόσθετων εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα της διανομής αερίου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider