Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «παράγει αξία για τον τόπο μας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «παράγει αξία για τον τόπο μας»

Με σταθερή στρατηγική την υπεύθυνη ανάπτυξη, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «παράγει αξία» για τον τόπο μας και ενσωματώνει την κοινωνική ευθύνη σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Η προσέγγιση της βιώσιμης ανάπτυξης εκτείνεται στο σύνολο της αλυσίδας παραγωγής ξεκινώντας από την ελληνική γη μέχρι τα προϊόντα της τα οποία φθάνουν σε χιλιάδες καταναλωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η εταιρεία βασίζεται στους εγχώριους πόρους (πρώτες ύλες, ανθρώπινο κεφάλαιο κλπ) και συμβάλει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας της χώρας τονώνοντας την απασχόληση και υλοποιώντας μεγάλες επενδύσεις και εξαγωγές.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αξιοποιεί τη φιλοσοφία της υπεύθυνης ανάπτυξης, η οποία εκφράζεται μέσα από την παγκόσμια πλατφόρμα υπεύθυνης ανάπτυξης «Παράγουμε έναν καλύτερο κόσμο». Η εταιρεία ενσωματώνει πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, στις Προμήθειες, στο Ανθρώπινο Δυναμικό, στο Marketing και στις Πωλήσεις.

Η προστασία των υδάτινων πόρων, η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η προμήθεια τοπικών πρώτων υλών, η προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης, η υγεία και ασφάλεια στην εργασία και η στήριξη στις τοπικές κοινωνίες, διαφάνεια, αποτελούν τους έξι κεντρικούς άξονες της στρατηγικής της εταιρείας στον τομέα της επιχειρηματικής ηθικής.

Στηρίζοντας την ελληνική οικονομία

Η εταιρεία συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και παράγοντας προστιθέμενη αξία σε όλη την αλυσίδα παραγωγής. Για περισσότερα από 50 χρόνια, παράγει προϊόντα που προέρχονται από την ελληνική γη και καλλιεργούνται από 2.000 Έλληνες παραγωγούς ενώ το 95% των προμηθευτών της είναι ελληνικές εταιρείες. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υποστηρίζει μέσω της αλυσίδας αξίας της 27.600 θέσεις εργασίας συνολική προστιθέμενη αξία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε πλήθος κλάδων της οικονομίας. Συνοπτικά, για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, προστίθενται 7 ευρώ στην ευρύτερη ελληνική οικονομία. Με γνώμονα τη βέλτιστη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της αγοράς, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υλοποιεί συνεχώς επενδύσεις. Τη διετία 2014- 2015 πραγματοποιήσαμε επενδύσεις συνολικής αξίας 33,2 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υλικών συσκευασίας, την ενίσχυση της Ασφάλειας, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Η εταιρεία, κατά την τελευταία διετία, πραγματοποίησε εξαγωγές αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ σε 30 χώρες και εξακολουθεί να αναπτύσσεται με γνώμονα τον υγιή ανταγωνισμό και την εξωστρέφεια.

Ανθρωπο-κεντρική προσέγγιση

Η εταιρεία επενδύει συστηματικά για την ανάπτυξη των ανθρώπων της βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας, παρέχοντας τη μέγιστη ασφάλεια, επενδύοντας στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων, διασφαλίζοντας άριστες σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, και παρέχοντας ίσες ευκαιρίες ανέλιξης σε ένα περιβάλλον το οποίο σέβεται τη διαφορετικότητα. Η επιχείρηση κατά το διάστημα 2014-2015 προσέφερε 5.616 ώρες εκπαίδευσης στο προσωπικό της ενώ κέρδισε την 1η θέση στο διαγωνισμό υγείας και ασφάλειας της Heineken.

Υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες

Η συνεισφορά και η υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας είναι μια από τις βασικές δεσμεύσεις της εταιρίας ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τοπικούς φορείς και οργανώσεις πολιτών για την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τη διεξαγωγή κοινών δράσεων που προωθούν και υποστηρίζουν το έργο που επιτελούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υποστηρίζει ενεργά το έργο 6 ΜΚΟ ενώ παράλληλα παρέχει χορηγική υποστήριξη σε ενέργειες που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Την τελευταία διετία έχει περισσότερα από 230.000 ευρώ σε χορηγίες, και επιπρόσθετες χορηγίες προϊόντων της σε πληθώρα εκδηλώσεων κοινωφελών και πολιτιστικών οργανώσεων.

Προστατεύοντας το περιβάλλον

Στο κέντρο της στρατηγικής της εταιρείας παραμένει η δέσμευσή για πράσινη λειτουργία των μονάδων της:

-προστατεύει τις πρώτες ύλες όπως το κριθάρι και το νερό και διαχειρίζεται υπεύθυνα τους φυσικούς πόρους

-επενδύει σε σύγχρονες, φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες

-εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου περιβαλλοντικών επιπτώσεων πιστοποιημένο από την TÜV Austria Hellas κατά ISO 14001:2004

-αξιοποιεί τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές μέσα από τον όμιλο HEINEKEN για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωσης, ελέγχου εκπομπών αερίων από τις μονάδες παραγωγής μας κ.λπ.

Κατά την τελευταία διετία, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μείωσε κατά 15% την κατανάλωση νερού στην παραγωγή ενώ το ζυθοποιείο στην Πάτρα πέτυχε την 3η μεγαλύτερη μείωση κατανάλωσης νερού στον όμιλο της Heineken. Παράλληλα, ανακύκλωσε το 99% των στερεών αποβλήτων της παραγωγής και προμηθεύθηκε 100% πράσινα ψυγεία.

Αναφερόμενος στην πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Μηνάς Ζωούλλης, σημειώνει: «Έχουμε ξεκάθαρο όραμα και συγκεκριμένους στόχους, που βασίζονται στην ποιότητα, την αξιοπιστία, την καινοτομία, και τη συνεργασία, και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία μας, αξιοποιώντας τη φιλοσοφία της υπεύθυνης ανάπτυξης με σθένος και υπευθυνότητα απέναντι στον τόπο, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον».

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «παράγει αξία για τον τόπο μας»
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «παράγει αξία για τον τόπο μας»
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «παράγει αξία για τον τόπο μας»
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «παράγει αξία για τον τόπο μας»
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «παράγει αξία για τον τόπο μας»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider