COSMOTE: 5 εκατ. σε υποτροφίες τα τελευταία 16 χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
COSMOTE: 5 εκατ. σε υποτροφίες τα τελευταία 16 χρόνια

Υποτροφίες από την COSMOTE για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Δίπλα στους νέους ανθρώπους, που παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, θέλουν να σπουδάσουν και να προοδεύσουν, στέκεται εδώ και 16 χρόνια η COSMOTE. Μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών της, η COSMOTE έχει απονείμει 622 υποτροφίες, συνολικής αξίας 5 εκατ. ευρώ.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, η εταιρεία απένειμε 41 υποτροφίες, αξίας 620.000 ευρώ σε πρωτοετείς φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι να ανακουφίσει από τα οικονομικά βάρη των σπουδών και να επιβραβεύσει τις προσπάθειες χρόνων των μαθητών και των οικογενειών τους, που με τη δύναμη και την επιμονή τους, δίνουν μαθήματα ζωής.

«Είμαστε όλοι εδώ επειδή θέλαμε να βρεθούμε εδώ. Καταβάλαμε πολύ κόπο γι αυτό. Ξέρουμε τι σημαίνει διαβάζω, ξέρουμε τι σημαίνει αφοσιώνομαι σε μία επιστήμη. Θέλουμε το ποσό της υποτροφίας να γίνει κάτι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά για να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι στην κοινωνία και να προσφέρουμε έργο», είπε η Έλενα Θεοδώρου, πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής, που ονειρεύεται να μπει στο δικαστικό σώμα.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE φέτος περιλαμβάνει: 40 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και μία υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον των υποτροφιών η COSMOTE προσφέρει στους υποτρόφους δωρεάν τηλεπικοινωνιακά προϊόντα και υπηρεσίες για όλα τα έτη σπουδών τους.

Ειδικά για τους υπότροφους της COSMOTE, διοργανώθηκε στην ΟΤΕAcademy βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης, με θέμα «Ξεπερνώ τα εμπόδια, προσφέρω μάθημα ζωής σε όλους», κατά τη διάρκεια του οποίου οι νέοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες και να μιλήσουν για τις προσδοκίες και τις προσπάθειές τους για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

Απονέμοντας τις υποτροφίες στους φοιτητές, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Ό Όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους που ονειρεύονται και θέλουν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας. Η πορεία των υποτρόφων μας αποδεικνύει ότι κάθε εμπόδιο, όσο ψηλό και αν είναι, μπορεί να είναι το κίνητρο για μία ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση και επιτυχία. Το μέλλον των νέων αυτών ανθρώπων βρίσκεται μπροστά τους. Μπορούν να πετύχουν όποιον στόχο και αν θέσουν, αρκεί να το κυνηγήσουν με δύναμη, πίστη, πάθος και καρδιά.»

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη ρομποτική. «Βαδίζουμε προς μία κοινωνία που τείνει προς την πλήρη αυτοματοποίηση και ξέρω ότι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί είναι εκείνοι που θα κληθούν να πάρουν μέρος σε αυτή τη μετάβαση. Θέλω κι εγώ να πάρω μέρος σε αυτό. Απώτερος σκοπός μου να βοηθήσω τους ανθρώπους μέσω της τεχνολογίας».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Καμτσικά Τελληγιαννίδη, που πέτυχε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, «Η προσπάθειά μου στις Πανελλήνιες μου δίδαξε ότι αν έχεις υπομονή και προσήλωση στον στόχο σου, τότε μπορείς, ανεξάρτητα από τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου, να τα καταφέρεις και να πετύχεις στα όνειρά σου».

Η COSMOTE στηρίζει τα παιδιά και τους νέους, μέσα από διάφορες δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τόσο την εκπαίδευση όσο και την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider