ΤΑΙΠΕΔ: Στο επίκεντρο η ανάπλαση του ΣΕΦ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΑΙΠΕΔ: Στο επίκεντρο η ανάπλαση του ΣΕΦ

Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο Φάληρο, θα βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχουν σήμερα το μεσημέρι με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η διοίκηση του σταδίου.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του σταδίου ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ ο περιβάλλων χώρος στο ΤΑΙΠΕΔ.

Παρά το γεγονός ότι το ταμείο επιδιώκει την αξιοποίηση του χώρου, έως σήμερα δεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον για αξιοποίησή του από ιδιώτη επενδυτή.

Σημειώνεται ότι ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ που έχει περάσει στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει τη δυνατότητα να επιστραφεί στο ελληνικό Δημόσιο, ωστόσο μπορεί να δοθεί για συγκεκριμένη χρήση στη διοίκηση του ΣΕΦ, και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον δήμο και τη διοίκηση του σταδίου να προχωρήσουν στην αξιοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει ανοιχτή στον διάλογο, ενώ η διοίκηση του ΣΕΦ αν πάρει τελικά το πράσινο φως για χρήση, τότε η Αντιπεριφέρεια σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή γηπέδου στίβου και προπονητηρίου και πάνω σε αυτή την πρόταση φέρεται να έχουν συμφωνήσει ήδη ο ΣΕΓΑΣ και η ΓΓΑ.

Στο σημείο υπάρχει, επίσης, το γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, που καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από οκτώ ερασιτεχνικά σωματεία και που θα αναμορφωθεί και αυτό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά έχει ενημερώσει πρόσφατα την ΕΠΣΠ (Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία Πειραιά) ότι η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της, ώστε να αυξηθεί το κονδύλι για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου σε 680.000 ευρώ από 350.000 ευρώ και να υλοποιηθεί το έργο από την Π.Ε. Πειραιά.

Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιάς Γιώργος Γαβρίλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το θέμα, ανέφερε ότι ανεξάρτητα από την έκβαση του διαλόγου με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχει έτοιμο σχέδιο έργου που θα πρέπει να εγκριθεί και από το ελεγκτικό συνέδριο, ώστε να προχωρήσει η καθαριότητα του χώρου και η αποκατάσταση των καταστροφών προκειμένου το σημείο να γίνει επισκέψιμο για το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το όλο έργο εκτιμάται περίπου στα 200.000 ευρώ.

Σήμερα ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης με αρκετές ζημιές σε εγκαταστάσεις και οι περισσότεροι απλά τον διασχίζουν βιαστικά κατευθυνόμενοι από το Μικρολίμανο προς το Φάληρο ή αντίστροφα, ενώ στη διάρκεια της νύχτας δεν διακινδυνεύει κανείς να περάσει από το σημείο.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, είχε τονίσει ότι «το Μικρολίμανο μαζί με την Ακτή Δηλαβέρη και το πάρκο του ΣΕΦ συνθέτουν ένα ευρύτερο αστικό υποσύνολο που έχει όλες τις προδιαγραφές να αποτελέσει διεθνή υπερτοπικό πόλο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης».

Είχε προσθέσει επίσης ότι γα να μπορέσει η περιοχή αυτή και ειδικότερα το Μικρολίμανο να ξεφύγει από χρόνιες παθογένειες συνεπεία της άναρχης, αυθαίρετης και χωρίς σχεδιασμό εκμετάλλευσης του αιγιαλού, απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις, πολεοδομικού, αρχιτεκτονικού, τεχνικού, λειτουργικού και αισθητικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider