Καινοτόμες εφαρμογές από την Τράπεζα Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καινοτόμες εφαρμογές από την Τράπεζα Πειραιώς

Μια σειρά από καινοτόμες εφαρμογές, οι οποίες «λύνουν τα χέρια» των επιχειρήσεων, διαθέτει στους πελάτες της η Τράπεζα Πειραιώς. Είτε πρόκειται για ηλεκτρονικές αγορές, είτε για συναλλαγές με POS, οι εν λόγω υπηρεσίες διευκολύνουν τους επαγγελματίες, προσφέροντάς τους οφέλη σε χρόνο και χρήμα.

MyBank

Η υπηρεσία MyBank είναι μία πανευρωπαϊκή λύση online πληρωμών, που δίνει τη δυνατότητα σε όσους κάνουν αγορές μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος να πληρώνουν με απευθείας χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού, χρησιμοποιώντας το web banking της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Από το site της επιχείρησης, ο πελάτης που θέλει να πραγματοποιήσει την αγορά αναδρομολογείται στο web banking της επιλογής του και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου του εισέρχεται σε ειδική σελίδα πληρωμής της οφειλής του προς την επιχείρηση. Η χρέωση γίνεται άμεσα και η επιχείρηση λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο την επιβεβαίωση εκτέλεσης της πληρωμής. Η Τράπεζα Πειραιώς ενσωματώνει την υπηρεσία MyBank στην πλατφόρμα ePOS Paycenter, ελαχιστοποιώντας την απαιτούμενη τεχνική ανάπτυξη από την πλευρά της επιχείρησης.

Αποδοχή Ψηφιακών Πορτοφολιών (Digital Wallets) συμβατών με το πρότυπο MasterPass

Τα συμβατά με το πρότυπο MasterPass ψηφιακά πορτοφόλια αποτελούν ένα νέο τρόπο πληρωμής με κάρτες. Με την πλατφόρμα ePOS Paycenter της Τράπεζας Πειραιώς, οι επιχειρήσεις έχουν την επιλογή να παρέχουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα πληρωμής με ψηφιακά πορτοφόλια MasterPass, τα οποία με τη σειρά τους παρέχονται από τράπεζες της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Ανεξάρτητα από τον τρόπο διασύνδεσης που έχει επιλεχθεί με την πλατφόρμα ePOS Paycenter (Redirection i-Frame, Web Service), ο πελάτης αποφασίζει αν θα ολοκληρώσει την πληρωμή με χρήση κάρτας ή μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού MasterPass (ή με άλλο τρόπο πληρωμής, όπως για παράδειγμα το MyBank).

Επιλέγοντας ως τρόπο πληρωμής το MasterPass Wallet, κατευθύνεται στη σελίδα του ψηφιακού πορτοφολιού, που έχει δημιουργήσει στην τράπεζα συνεργασίας του και κάνει login. Επιλέγει μία από τις κάρτες που έχει αποθηκεύσει στο ψηφιακό πορτοφόλι και ολοκληρώνει τη συναλλαγή του γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει ξανά τα στοιχεία της κάρτας

easypay PΟΙΝΤ

Με την υπηρεσία easypay PΟΙΝΤ, η ενδιαφερόμενη επιχείρηση επιτρέπει στους καταναλωτές την εξόφληση λογαριασμών με μετρητά. Μέσω μίας τερματικής συσκευής εξοπλισμένης με barcode reader, μπορεί να εκτελεστεί συναλλαγές πληρωμής λογαριασμού (ΔΕΚΟ, Σταθερή & Κινητή τηλεφωνία, Ασφάλειες, Ύδρευση & Δήμοι κ.ά.) εύκολα και γρήγορα. Η Τράπεζα Πειραιώς εμπλουτίζει συνεχώς την υπηρεσία με νέες συναλλαγές και πληρωμές.

Υπηρεσία ePOS Paycenter για συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος

Η υπηρεσία ePOS Paycenter καλύπτει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, προσφέροντας στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και ευελιξία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές από το e-Shop της 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τις συναλλαγές που εκτελούνται μέσω web διαχειριστικού εργαλείου.

Η υπηρεσία ePOS Paycenter είναι η μόνη, που υποστηρίζει υπηρεσίες Multicurrency (συναλλαγές σε ξένο νόμισμα), για να καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε χώρες εκτός της ευρωζώνης. Ο πελάτης της επιχείρησης μπορεί να πληρώνει για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, που επιλέγει στο νόμισμα που του είναι οικείο (πχ Ρούβλι, Δολάριο ΗΠΑ, Αγγλική Λίρα, Δολάριο Αυστραλίας, κτλ), στο οποίο και θα εμφανιστεί η χρέωση στην κάρτα πληρωμής του.

Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και δέχεται επαναλαμβανόμενες πληρωμές, μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα ολοκλήρωσης μίας αγοράς “με ένα μόνο click”, με την υπηρεσία Paycenter One-Click-Pay, διευκολύνοντάς τους ώστε σε επόμενες συναλλαγές να μην πληκτρολογούν εκ νέου τα στοιχεία της κάρτας, καθώς κατά την πρώτη συναλλαγή δημιουργείται ένας μοναδικός αριθμός (token). Ο αριθμός αυτός είναι μοναδικός και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές σε άλλο e-Shop, ενώ τα στοιχεία της κάρτας αποθηκεύονται σε ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας Πειραιώς.

Η υπηρεσία Paycenter One-Click-Pay είναι μία από τις πλέον ολοκληρωμένες πλατφόρμες card tokenization στην ευρωπαϊκή αγορά των Payment Service Providers (βράβευση στην κατηγορία «E-Commerce Platforms / Development» στο πλαίσιο του διαγωνισμού e-volution awards 2014).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider