Το κινητό γίνεται πορτοφόλι χάρη στο winbank wallet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το κινητό γίνεται πορτοφόλι χάρη στο winbank wallet

Το winbank wallet της Τράπεζας Πειραιώς, είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι, με το οποίο ο πελάτης, αφού εγγράψει την κάρτα του με μία απλή διαδικασία ελάχιστων λεπτών, μπορεί να πραγματοποιήσειεί όλες του τις πληρωμές του αγορές με το smartphone κινητό του τηλέφωνο. Η διαδικασία είναι απλή, καθώς το μόνο που αρκεί είναι να πλησιάσει τη συσκευή ο κινητό του στα μηχανήματα αποδοχής ανέπαφων πληρωμών (POS) σε όλα τα εμπορικά καταστήματα (supermarket, βενζινάδικα και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό) που διαθέτουν τερματικά τα όποια δέχονταιαι ανέπαφες συναλλαγές καρτών. Ταυτόχρονα, ο χρήστης ελέγχει, σε πραγματικό χρόνο, τόσο το διαθέσιμο υπόλοιπο των καρτών του, όσο και το αποτέλεσμα των πληρωμών που πραγματοποίησε με το ψηφιακό πορτοφόλι.

Το winbank wallet είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα application ανέπαφων πληρωμών, που αξιοποιεί την τεχνολογία Host Card Emulation (HCE). Η τεχνολογία HCE επιτρέπει την εκτέλεση ανέπαφων συναλλαγών από ένα κινητό τηλέ¬φωνο, χωρίς να είναι απαραίτητη η αποθήκευση πληροφοριών στο τοπικό τσιπ στην SIM κάρτα του κατόχου. Εξαλείφεται έτσι το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες μέχρι πρότινος, καθώς πλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι ανεξάρτητα από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που έχουν επιλέξει. Βασική προϋπόθεση είναι να είναι ενεργοποιημένο το NFC κύκλωμα που θα πρέπει να διαθέτει το smartphone του χρήστη.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το winbank wallet αποτελεί το ιδανικό εργαλείο πληρωμών με κινητό τηλέφωνο. Μέσω της τεχνολογίας εξομοίωσης καρτών HCE (Host Card Emulation), επιτρέπεται η εκτέλεση contactless συναλλαγών πλησιάζοντας, το όποιο κινητό διαθέτει NFC κύκλωμα, στο τερματικό αποδοχής καρτών χωρίς να είναι απαραίτητη η αποθήκευση πληροφοριών στο τοπικό τσιπ ή στην SIM κάρτα του κατόχου.

Εξαλείφεται έτσι το πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν οι χρήστες, και πλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι ανεξάρτητα από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που έχουν επιλέξει.

Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής winbank mycard, οι καταναλωτέςχρήστες μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για όλες τις προσφορές των καρτών της Τράπεζας Πειραιώς και να εντοπίζουν άμεσα ταο πλησιέστεραο σημείοα προσφορών των καρτών τους, όταν ο χρήστης προσεγγίζει φυσικό σημείο στο οποίο όπου υπάρχει διαθέσιμη κάποια προσφορά (geofencing), ώστε να επωφελούνται άμεσα και χωρίς κόπο. Ειδικά με τη χρήση των Smartwatches, η λήψη των ειδοποιήσεων γίνεται χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ανοίξει το κινητό του. Έτσι, κάθε φορά που ο πελάτης χρήστης θα πλησιάζει κοντά σε ένα φυσικό σημείο όπου υπάρχει προσφοράς με την κάρτα του, θα λαμβάνει σχετική ειδοποίηση στο smartwatchρολόι του και το κινητό του..

Η εφαρμογή winbank mycard παρουσιάζει με ένα φιλικό κι εύχρηστο τρόπο πληροφορίες για εκπτώσεις, προγράμματα επιβράβευσης, διαγωνισμούς και ειδικές προσφορές με τη χρήση όλων των καρτών (πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων) της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider