Τράπεζα Πειραιώς: Η Ηλεκτρονική Τραπεζική e-ξελίσσεται

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Η Ηλεκτρονική Τραπεζική e-ξελίσσεται

Καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί εύκολες, γρήγορες και οικονομικές λύσεις, η ηλεκτρονική τραπεζική κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, όπως τονίζουν στο insider.gr στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.

Με τον όρο ηλεκτρονική τραπεζική εννοούμε τις γνωστές πλέον σε όλους ηλεκτρονικές συναλλαγές που παρέχονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και κυρίως μέσω του web & mobile banking.

Με την τεχνολογία να έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και τον εξοπλισμό (σταθερό, φορητό) να καλύπτει όλες τις ανάγκες σε επίπεδο χρηστικότητας και ασφάλειας, η ηλεκτρονική τραπεζική έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Ειδικά μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), η στροφή των πελατών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ήταν άμεση, γεγονός που με τη σειρά του βοήθησε το κοινό να αντιληφθεί τα πλεονεκτήματα αλλά και τις ευκολίες που προσφέρουν τα εναλλακτικά δίκτυα, που μέχρι πρότινος δεν είχε εισάγει οικειοθελώς στη ρουτίνα του.

«Οι πελάτες μπορούν πολύ εύκολα να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους απολαμβάνοντας τα οφέλη των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όποιο γεωγραφικό σημείο και αν βρίσκονται, είτε στο σπίτι, είτε στο γραφείο, είτε στις διακοπές, ακόμα και όταν κινούνται» εξηγούν τα στελέχη της Τρ. Πειραιώς.

Αρχικά, τα εναλλακτικά δίκτυα χρησιμοποιήθηκαν από τις τράπεζες ως κανάλι ενημέρωσης, ενώ στη συνέχεια εμπλουτίστηκαν με συναλλαγές με βασικό στόχο τη μείωση του κόστους.

Το e-banking προόδευσε σταδιακά, όμως στα πρώτα του βήματα οι δυνατότητες ήταν σχετικά περιορισμένες. Έλεγχος υπολοίπου, μεταφορές χρημάτων και κατάθεση αιτημάτων, που όμως ολοκληρώνονταν από το κατάστημα, συνιστούσαν τις βασικές συναλλαγές που επέτρεπαν οι τράπεζες. Πλέον όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Χάρη στις υπηρεσίες web και mobile banking, οι πελάτες των τραπεζών έχουν ένα ολόκληρο κατάστημα… σ’ ένα τόσο δα πληκτρολόγιο και μπορούν να πραγματοποιήσουν από τις πιο απλές και καθημερινές, μέχρι και τις πιο σύνθετες τραπεζικές συναλλαγές.

Και….. όπως τονίζουν στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, τα εναλλακτικά δίκτυα, σήμερα, έχουν αποκτήσει και επιχειρηματικό χαρακτήρα, καθώς η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών χτίζει τις προϋποθέσεις για στοχευόμενη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών (proximity marketing).

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις βοηθούν ουσιαστικά στη δημιουργία και διάθεση καινοτόμων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών που στόχο έχουν την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Η Τράπεζα Πειραιώς βρέθηκε στην πρωτοπορία του εγχειρήματος και συνεχίζει…φέρνοντας πρώτη στην Ελλάδα την υπηρεσία Πειραιώς free wifi και προσφέροντας σε όλους – πελάτες και μη - δωρεάν πρόσβαση στο Internet αλλά και μια νέα, εξελιγμένη τραπεζική εμπειρία. Η υπηρεσία προσφέρεται χωρίς χρέωση σε όλους όσους βρίσκονται κοντά σε καταστήματα και ΑΤΜ του δικτύου της Τράπεζας, μέσω smartphone, tablet ή laptop.

Η διαδικασία σύνδεσης είναι εύκολη και γρήγορη. Όποιος προσεγγίζει κάποιο από τα σημεία όπου προσφέρεται η υπηρεσία Πειραιώς free wifi με ενεργοποιημένο το wifi της συσκευής του, θα λάβει ειδοποίηση (notification) που θα ενημερώνει για τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας.

Μετά όλα είναι απλά:

  • Ανοίγει το browser και πληκτρολογεί τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί. Αντί της σελίδας αυτής, ανοίγει η welcome σελίδα της υπηρεσίας Πειραιώς free wifi
  • Αποδέχεται τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας
  • Εισάγει τον κωδικό captcha
  • Επιλέγει «σύνδεση»

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Πειραιώς free wifi προσφέρεται εντελώς δωρεάν για μία ώρα και εν συνεχεία, όποιος επιθυμεί να παραμείνει συνδεδεμένος, θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία σύνδεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider