Στείλτε λεφτά μέσω… Facebook με τη νέα υπηρεσία της Eurobank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στείλτε λεφτά μέσω… Facebook με τη νέα υπηρεσία της Eurobank

Νέα δεδομένα στις τραπεζικές υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου φέρνουν οι καινοτόμες εφαρμογές Social Banking που διαθέτουν στην αγορά οι τράπεζες. Ανάμεσα σε αυτές, η υπηρεσία Pay a Friend της Eurobank, η οποία πρωτοπορεί, επιτρέποντας στους πελάτες της τράπεζας να στείλουν χρήματα σε οποιονδήποτε θέλουν, ακόμη και μέσω… Facebook!

Ουσιαστικά η νέα υπηρεσία αυτή εντάσσεται σε αυτό που αποκαλείται πλέον social banking ή peer-to-peer banking, και το οποίο ουσιαστικά είναι το μέλλον στις ψηφιακές εφαρμογές και συναλλαγές. Χάρη στις υπηρεσίες αυτές, η μεταφορά χρημάτων γίνεται «παιχνίδι» καθώς δεν χρειάζεται καν να γνωρίζετε τον αριθμό του λογαριασμού ή το IBAN του παραλήπτη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές ανά τον κόσμο το social banking είναι το μέλλον των τραπεζικών συναλλαγών, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες που καινοτομούν σε αυτό το μέτωπο έχουν σημαντικό πλεονέκτημα στη «μάχη» του e-banking.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία της Eurobank

Για να έχετε τη δυνατότητα να στείλετε χρήματα όπου θέλετε, εύκολα και άνετα, το πρώτο βήμα είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή στο smartphone σας από το App Store ή το Google Play. Η εφαρμογή δηλαδή είναι διαθέσιμη τόσο για iPhone/iPad όσο και για Android συσκευές, γεγονός που σημαίνει ότι αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των κατόχων έξυπνων τηλεφώνων. Επιπλέον, προϋπόθεση για να λειτουργήσει η υπηρεσία είναι αυτός που θα «κατεβάσει» την εφαρμογή να είναι πελάτης της Eurobank και να διαθέτει κωδικούς e-Banking της τράπεζας.

Στη συνέχεια, και για να εγγραφείτε σε αυτή, μπορείτε να καταχωρήσετε το email, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή τον λογαριασμό σας στο Facebook -ή και τα τρία.

Μια από τις βασικές καινοτομίες της εφαρμογής της Eurobank –και βασικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού- είναι ότι δεν απαιτεί από τον παραλήπτη να είναι εγγεγραμμένος στην ίδια εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε χρήματα σε οποιονδήποτε θέλετε, χωρίς να τον αναγκάσετε να «κατεβάσει» την εφαρμογή. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εν λόγω εφαρμογή επιτρέπει να γίνονται μεταφορές και μεταξύ διαφορετικών τραπεζών, γεγονός που σημαίνει ότι αφορά όλους και όχι μόνο τους πελάτες της Eurobank.

Αν λοιπόν ο παραλήπτης είναι πελάτης της Eurobank και έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή, η μεταφορά γίνεται απευθείας και δεν λαμβάνει κάποια ειδοποίηση. Εάν ο αποδέκτης δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή, θα λάβει SMS, email ή μήνυμα στο Facebook (ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς που έχετε δηλώσει) για να ενημερωθεί ότι θέλετε να του στείλετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και του ζητείται να καταχωρήσει το IBAN για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με το «παραδοσιακό» web banking, η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής για τη μεταφορά χρημάτων έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα:

Το πρώτο είναι ότι η μεταφορά γίνεται εντελώς δωρεάν, ακόμη και μεταξύ διαφορετικών τραπεζών –ενώ στις διατραπεζικές μεταφορές ισχύουν χρεώσεις που μπορεί να είναι αρκετά «τσουχτερές» όταν γίνονται από τον γκισέ της τράπεζας.

Και το δεύτερο ότι η μεταφορά γίνεται αυθημερόν, όταν η εντολή δίνεται εργάσιμες ημέρες και ώρες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς μέσω της ηλεκτρονικής συναλλαγής μπορεί να χρειαστούν 1-2 ημέρες για να φανούν τα χρήματα στον λογαριασμό του αποδέκτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider