Ο ΣΒΒΕ στη ΔΕΘ με προτάσεις για την περιφερειακή σύγκλιση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΣΒΒΕ στη ΔΕΘ με προτάσεις για την περιφερειακή σύγκλιση

Την ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού προγράμματος περιφερειακής σύγκλισης τονίζει ο ΣΒΒΕ ενόψει της φετινής 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για την μεταμνημονιακή εποχή.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αθανάσιος Σαββάκης και κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει ανάγκη δημιουργίας εθνικού προγράμματος περιφερειακής σύγκλισης, για το οποίο ο ΣΒΒΕ αναλαμβάνει τις ανάλογες πρωτοβουλίες ενόψει της ΔΕΘ:

  • τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων,
  • την υλοποίηση πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, με τίτλο: «Ισχυρή Βιομηχανία Ισχυρή Ελλάδα», και,
  • την υλοποίηση εθνικής στρατηγικής: «Ελλάδα – Βιομηχανία – Industry 4.0» για τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή.

Βάσει των επίσημων στοιχείων, ο στόχος της περιφερειακής σύγκλισης δεν έχει επιτευχθεί. Αντίθετα, οι περιφερειακές ανισότητες έχουν διευρυνθεί μεταξύ κέντρου και περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΒΒΕ προτείνει την υλοποίηση μιας νέας πρωτοβουλίας με τον τίτλο: «Εθνικό Πρόγραμμα Σύγκλισης για τη μείωση των Περιφερειακών ανισοτήτων» με κύριους άξονες:

  • Τα ειδικά κίνητρα προσέλκυσης και υλοποίησης επενδύσεων.
  • Την ανασυγκρότηση βιομηχανικών κλάδων και περιοχών.
  • Την ανάπτυξη διασυνδέσεων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.
  • Τη θεσμοθέτηση στοχευμένων προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας, ενίσχυσης της απασχόλησης και των αναγκαίων ειδικοτήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider