H… Smoke Free ΔΕΘ και άλλα τέσσερα στοιχεία που ξεχωρίζουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H… Smoke Free ΔΕΘ και άλλα τέσσερα στοιχεία που ξεχωρίζουν

Η φετινή διοργάνωση είναι η πρώτη μεταμνημονιακή αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ξεχωριστή.

Δείτε παρακάτω πέντε λόγους για τους οποίους η φετινή ΔΕΘ ξεχωρίζει:

Θα είναι η μεγαλύτερη έκθεση της τελευταίας 20ετίας

Φέτος αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο. Περισσότεροι από 1.500 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες 20 χώρες αναμένεται να υποδεχθούν περίπου 300.000 επισκέπτες. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι πως για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια άνοιξε και ο ημιόροφος του «Π 16», ενώ έχουν καλυφθεί όλοι οι εκθεσιακοί χώροι της έκθεσης συνολικής επιφάνειας 32.075 τμ από 27.191 τμ πέρσι.

Το κεντρικό περίπτερο έχει τα χρώματα της αστερόεσσας

Οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης και το Περίπτερο 13, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο της έκθεσης με επιφάνεια 6.000 τμ, είναι βαμμένο στα χρώματα της αστερόεσσας. Το παρών θα δώσουν περισσότερες από 60 αμερικανικές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων και μερικές από τις μεγαλύτερες του κόσμου όπως οι: Google, Microsoft, IBM, Coca-Cola, Pfizer, Lockheed Martin κ.α.

Η καινοτομία και οι start-ups βρίσκονται στο επίκεντρο

Το δεύτερο μεγαλύτερο περίπτερο της έκθεσης είναι αφιερωμένο στις startups. Στο περίπτερο της «Ψηφιακής Ελλάδας» που διοργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα συμμετάσχουν περισσότερες από 100 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δεκάδες σεμινάρια και παρουσιάσεις για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο σιδηρόδρομος έχει την τιμητική του

Με το Μετρό της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται προ των πυλών τα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν ξεχωριστή θέση στην φετινή διοργάνωση. Η Αττικό Μετρό θα παρουσιάσει το βαγόνι του Μετρό, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το «Ασημένιο Βέλος» την υπερταχεία που θα πραγματοποιεί τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες.

Η φετινή ΔΕΘ είναι… Smoke Free

Φέτος για πρώτη φορά η ΔΕΘ θα είναι επίσημα χωρίς τσιγάρο. Έτσι θα απαγορεύεται, βάσει της νομοθεσίας, η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα παροτρύνει τους επισκέπτες να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων. Η πρωτοβουλία «SMOKE FREE ΔΕΘ» υλοποιείται με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo και της εταιρείας Παπαστράτος.

«Κάθε χρόνο, τα μάτια της Ελλάδας και του κόσμου είναι στραμμένα στη ΔΕΘ. Κάθε χρόνο κάτι νέο ξεκινάει εδώ. Φέτος το νέο είναι η ίδια η ΔΕΘ, που γίνεται SMOKE FREE. Είναι μια απόφαση συμβολική, για να κατακτήσουμε έναν κόσμο χωρίς τον καπνό του τσιγάρου. Παροτρύνουμε όλους τους επισκέπτες να σεβαστούν το νέο πλαίσιο και να συμμετάσχουν σε μια πρωτοποριακή κίνηση» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider