Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης

Το ντουέτο των RS3, σε πεντάθυρη sportback και τετράθυρη sedan εκδοχή αμαξώματος (που έκανε την εμφάνισή του το 2017), ρίχνουν το γάντι της κορυφαίας ισχύος και των ασύλληπτων επιδόσεων στον ανταγωνισμό. Καθώς κανείς δεν τόλμησε να το σηκώσει, τα δύο μοντέλα κατέλαβαν το θρόνο της κατηγορίας των premium συμπαγών μοντέλων, στον οποίο προβλέπεται να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ψυχή» και των δύο εκδόσεων αποτελεί ο πολυβραβευμένος –και το 2017- ως κινητήρας της χρονιάς πεντακύλινδρος TFSΙ των 2.5 λίτρων. Για την περίσταση, η ισχύς του έχει ανέβει στο δυσθεώρητο ύψος των 400 ίππων και η ροπή στα 480 Nm. Το εύρος απόδοσης της μέγιστης ροπής των 480 Nm είναι από τις 1700-5850 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας εξαιρετική ελαστικότητα στον κινητήρα και ακαριαίες ενδιάμεσες επιταχύνσεις, αυξάνοντας δραματικά την προσφερόμενη ενεργητική ασφάλεια. Γεννημένος και εξελιγμένος στους αγώνες, συνδυάζει ιδανικά την κορυφαία απόδοση, την άμεση απόκριση και τη συναρπαστική ηχητική υπόκρουση.

Η κτηνώδης ισχύς και ροπή επιτρέπουν στο συμπαγές αμάξωμα των RS3 να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 δλ. και φτάνει τη μέγιστη ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα (280 χλμ/ώρα με τον προαιρετικό εξοπλισμό αύξησης τελικής ταχύτητας).

Ο ανταγωνισμός το μόνο που μπορεί είναι να κοιτά με δέος τα RS3, ενώ ακόμα και αμιγώς σπορ αυτοκίνητα δύσκολα θα προσεγγίσουν τον καταιγιστικό ρυθμό των δύο μοντέλων, ειδικά σε πραγματικές συνθήκες που μεταβάλλονται συνεχώς.

Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων με τα paddles αλλαγής στο τιμόνι επιτρέπει την εναλλαγή των ταχυτήτων ακαριαία, ενώ η τεράστια ισχύς περνά με απόλυτη ασφάλεια στο δρόμο, χάρη στο σύστημα quattro που μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, μεταβάλλοντας ανάλογα με τις συνθήκες και τον τρόπο οδήγησης συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο το ποσοστό της ροπής που φτάνει στον εμπρός και στον πίσω άξονα.

Τα RS3 διαθέτουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε αεροδυναμική, ανάρτηση και φρένα με στόχο να εξασφαλίζουν απόλυτο έλεγχο και συναρπαστική αίσθηση σε κάθε διαδρομή. Το αμάξωμα έχει μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 25 χιλ., τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 20 χιλιοστά και οι τροχοί έχουν διάμετρο 19 ιντσών. Προαιρετικά, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ μεταβάλλουν το βαθμό απόσβεσης ανάλογα με τις επιλογές του οδηγού μέσω των τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης, ενώ ο άξονας πολλαπλών συνδέσμων της πίσω ανάρτησης εξασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά.

Αεροδυναμικές βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί παντού, με τα σπόιλερ και το διαχύτη στο πίσω μέρος να φροντίζουν για την ομαλή ροή του αέρα στις πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Τα φρένα είναι δίσκοι 14,6 ιντσών εμπρός και 12.2 πίσω, ενώ προαιρετικά μπορούν να παραγγελθούν κεραμικά φρένα εμπρός για εξαιρετική αντοχή στην καταπόνηση και σημαντική μείωση του μη αναρτώμενου βάρους σε σχέση με τα συμβατικά φρένα, βελτιώνοντας την δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, την προσφερόμενη άνεση λόγω βελτίωσης της λειτουργίας της ανάρτησης καθώς και την κατανομή του βάρους μεταξύ των αξόνων.

Aλλά και στο εξωτερικό τα RS3 ξεχωρίζουν με τους σπορ σχεδίασης προφυλακτήρες, την ενιαία τραπεζοειδή μάσκα σε μαύρο gloss χρώμα, τις διπλές απολήξεις εξάτμισης και το RS spoiler οροφής.

Παρά τις καταιγιστικές επιδόσεις, οδηγός και επιβάτες στο εσωτερικό των RS3 απολαμβάνουν ένα περιβάλλον σπορ αισθητικής αλλά κορυφαίας άνεσης. Το πριαρετικό virtual cockpit δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα παραμετροποίησης όλων των ενδείξεων ώστε να έχει άμεση εικόνα αυτών που κάθε φορά του είναι πιο χρήσιμες. Ταυτόχρονα, το σύστημα infotainment που λειτουργεί και ως wi-fi hotspot, αποτελεί το κέντρο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας όλων των επιβατών. Το προαιρετικό σύστημα ήχου της B&O έρχεται να απογειώσει την εμπειρία οδήγησης, με 14 μεγάφωνα στρατηγικά τοποθετημένα στο εσωτερικό και ισχύ 705 Watt, εξασφαλίζοντας μια μοναδική εμπειρία ακρόασης υψηλής ποιότητας.

Απόσταγμα της τεράστιας αγωνιστικής εμπειρίας της Audi, κάθε μοντέλο με το διακριτικό RS είναι πάνω από όλα ένα συναρπαστικό μηχάνημα οδήγησης. Στην περίπτωση των RS3, η πρακτικότητα, η άνεση, η ποιότητα και η ασφάλεια έρχονται να συνθέσουν ένα σύνολο μοναδικά ολοκληρωμένης απολαυστικής οδήγησης.

Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης
Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης
Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης
Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης
Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης
Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης
Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης
Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης
Audi RS3: Έκρηξη αδρεναλίνης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider