Νέο Hyundai i30: Το συναίσθημα της κορυφής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο Hyundai i30: Το συναίσθημα της κορυφής

Με εντελώς νέο πλαίσιο αυξημένης αντοχής και χαμηλού βάρους, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, μηχανικά μέρη με τεχνολογία αιχμής και προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, το νέο Hyundai i30 δημιουργεί νέα δεδομένα στην κατηγορία του.

Εξωτερικά, το αμάξωμα των 4,34 μέτρων ξεχωρίζει για την αρμονική του αισθητική, που συνδυάζει γλυπτές επιφάνειες και δυναμικές γραμμές. Το αποτέλεσμα είναι ένας προσεγμένος συνδυασμός κομψότητας και έντονης προσωπικότητας με διαχρονικό χαρακτήρα, που έχει τιμηθεί με τα διεθνή βραβεία σχεδίασης iF Design Award και Red Dot Design Award.

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό, το μεγάλο μεταξόνιο των 2.65 και το πλάτος των 1.795 μέτρων επιτρέπουν την άνετη φιλοξενία πέντε ενηλίκων και αποσκευών με όγκο έως 395 λίτρα, από τους κορυφαίους στην κατηγορία του. Η εξαιρετική ποιότητα των υλικών και η αψεγάδιαστη εργονομία, αναβαθμίζουν το αίσθημα της άνεσης και ο πληρέστατος εξοπλισμός έρχεται να ολοκληρώσει την αίσθηση της ευεξίας όλων των επιβατών.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν πληρέστατο πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη 8’’ του συστήματος multimedia στο κέντρο του ταμπλό, που βρίσκονται συνεχώς εντός του οπτικού του πεδίου. To i30 διαθέτει, από τη βασική του έκδοση, το πιο πλήρες «πακέτο» προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης τη οδήγησης, που εξασφαλίζουν κορυφαία ενεργητική ασφάλεια στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο.

Μεταξύ άλλων, σύστημα αυτόματης πέδησης (ΑΕΒ), προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης (FCWS), προειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού (DDA), προειδοποίηση εκτροπής και διατήρηση λωρίδας (LDWS & LKAS), αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (HBA), υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (HAC), περιοριστή ταχύτητας (SL) και φώτα στροφής (SBL).

Το Hyundai i30 είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του με αξιολόγηση πέντε αστέρων από τη βασική έκδοση στο νέο σύστημα διπλής αξιολόγησης του EuroNCAP (όπου υποβάλλονται σε δοκιμές τόσο οι απλές, όσο και οι αναβαθμισμένες με συστήματα ασφάλειας εκδόσεις), αποδεικνύοντας έμπρακτα τον premium χαρακτήρα του αλλά και την διαθεσιμότητα των κορυφαίων τεχνολογιών ασφάλειας σε όλους.

Η ασφάλεια συμβαδίζει απόλυτα με την απόλαυση της οδήγησης στο νέο i30 και σε αυτό συμβάλλουν το στιβαρό πλαίσιο, η κορυφαία ανάρτηση και φυσικά οι τεχνολογικά προηγμένοι κινητήρες, με ισχύ που ξεκινά από τους 100 και κορυφώνεται στους 140 ίππους.

Βασικό μηχανικό σύνολο βενζίνης είναι το τετρακύλινδρο των 1.4 λίτρων με ατμοσφαιρική τροφοδοσία, που αποδίδει 100 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Για μεγαλύτερη ισχύ και ροπή, ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας του λίτρου αποδίδει 120 ίππους και διατίθεται με κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ κορυφαίο σύνολο βενζίνης είναι το 1.4 turbo με απόδοση 140 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το προηγμένο αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DCT.

Ένα μηχανικό σύνολο turbo diesel κορυφαίας τεχνολογίας 1.6 λίτρων είναι διαθέσιμο με ιπποδυνάμεις 95, 110 ή 136 ίππων, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο DCT 7 σχέσεων, στις δύο κορυφαίες εκδόσεις ισχύος.

Τα επίπεδα εξοπλισμού Active, Style και Premium, οι δεκάδες συνδυασμοί κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης και τέλος τα στοιχεία του προαιρετικού εξοπλισμού, συνθέτουν πλειάδα εκδόσεων ικανών να καλύψουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες κάθε οδηγού. Η χαμηλή κατανάλωση, τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης των προηγμένων κινητήρων (30.000 χλμ. ή 2 έτη στους diesel και στον ατμοσφαιρικό βενζίνης και 15.000 χλμ. ή ένα έτος στους turbo βενζίνης), η πενταετής εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων και η παροχή πέντε χρόνια παροχή δωρεάν οδικής βοήθειας και 5 χρόνια δωρεάν οπτικού ελέγχου καλής λειτουργίας, καθιστούν το νέο Hyundai i30 ένα από τα πλέον συμφέροντα αυτοκίνητα της κατηγορίας του όσον αφορά στο κόστος χρήσης.

Ταυτόχρονα έκπληξη αποτελούν οι πολύ χαμηλές τιμές αγοράς, οι οποίες ξεκινούν από τα 14.990€, αλλά και η προσφορά του πακέτου S-10, του πιο πλήρους στάνταρ εξοπλισμού ενεργητικής ασφαλείας στην κατηγορία. Το S-10 περιλαμβάνει 10 προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, (DAA, HAC, SL, SBL, LDWS, LKAS, FCWS, AEB City, AEB Urban, HBA), εξασφαλίζοντας δωρεάν επιπρόσθετη αξία 1.600€ στον πελάτη, σε όλες τις εκδόσεις, μέχρι 31 Αυγούστου 2017.

Νέο Hyundai i30: Το συναίσθημα της κορυφής
Νέο Hyundai i30: Το συναίσθημα της κορυφής
Νέο Hyundai i30: Το συναίσθημα της κορυφής
Νέο Hyundai i30: Το συναίσθημα της κορυφής
Νέο Hyundai i30: Το συναίσθημα της κορυφής
Νέο Hyundai i30: Το συναίσθημα της κορυφής
Νέο Hyundai i30: Το συναίσθημα της κορυφής

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider