Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς

Το μοντέλο που έγραψε ιστορία στην ελληνική αγορά, επέστρεψε στην 4η γενιά του πιο προηγμένο, άνετο, πλήρες, ασφαλές και οικονομικό παρά ποτέ. Το αμάξωμα των 4,48 μέτρων με το μεγάλο μεταξόνιο αποπνέει έντονο δυναμισμό και κύρος, ενώ η άριστη εκμετάλλευση κάθε διαθέσιμου χώρου στο εσωτερικό έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον κορυφαίας άνεσης.

Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο το νέο Sportage έχει μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο, με αποτέλεσμα όλες οι εσωτερικές διαστάσεις να είναι βελτιωμένες. Ταυτόχρονα, ο όγκος του χώρου αποσκευών έχει φτάσει στα 503 λίτρα, τιμή κορυφαία για την κατηγορία του. Το ευρύχωρο εσωτερικό είναι υλοποιημένο με υλικά κορυφαίας ποιότητας και το απέριττο αλλά πλήρες ταμπλό περιλαμβάνει πληθώρα ενδείξεων και μια μεγάλη έγχρωμη ψηφιακή οθόνη αφής 7’’ στο κέντρο του, που αποτελεί το κέντρο χειρισμού του προηγμένου συστήματος multimedia. Επίσης, διατίθεται σύστημα πλοήγησης και κάμερα οπισθοπορείας.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως Αυτόνομη Πέδηση (ΑΕΒ), Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (LKAS), Έλεγχος Νεκρού Σημείου (BSD), Ενημέρωση Ορίων Ταχύτητας (SLIF), Υποβοήθηση Στάθμευσης (SPAS) και Αυτόματη Διατήρηση Σταθερής Ταχύτητας (Cruise Control) συνθέτουν, μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας, ένα εξαιρετικά προστατευτικό περιβάλλον για οδηγό και επιβάτες.

Στα μηχανικά μέρη, μια πλειάδα κινητήριων συνόλων δίνουν λύση σε κάθε ανάγκη, συνδυάζοντας δυναμικές επιδόσεις από τη βασική ακόμα έκδοση, με χαμηλή κατανάλωση και πολύ περιορισμένο επίπεδο θορύβου. Στη βάση της γκάμας ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 1.6 λίτρων αποδίδει 132 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Με την ίδια χωρητικότητα, ο turbo T-GDi βενζίνης αποδίδει 177 ίππους και διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, όσο και με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DCT. Ταυτόχρονα, ο οδηγός έχει επιλογή μεταξύ προσθιοκίνητων ή τετρακίνητων εκδόσεων.

Οι κινητήρες diesel ξεκινούν από τα 1.7 λίτρα με ισχύ 115 ή 141 ίππων, και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων στην πρώτη εκδοχή ή αυτόματο DCT 7 σχέσεων στη δεύτερη. Κορυφαία επιλογή αποτελεί ο δίλιτρος κινητήρας diesel επίσης σε δύο εκδόσεις ισχύος, 136 και 185 ίππων. Με αυτούς τους κινητήρες υπάρχει επιλογή μετάδοσης της κίνησης στους δύο ή σε όλους τους τροχούς , μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου επίσης 6 σχέσεων.

Δεκάδες συνδυασμοί επιπέδων εξοπλισμού, κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης συνθέτουν μια εντυπωσιακά πλήρη γκάμα, που ανταποκρίνεται ακόμα και στις πλέον εξεζητημένες απαιτήσεις. Με το νέο Kia Sportage, ο υποψήφιος αγοραστής δεν γνωρίζει περιορισμούς, καθώς το εύρος των επιλογών του είναι τεράστιο σε σχέση με ανταγωνιστικά μοντέλα, με αποδόσεις που ξεκινούν από 132 και φτάνουν στους 185 ίππους, μετάδοση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς και προηγμένα χειορκίνητα ή αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη.

Μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη, που επιφυλάσσει το νέο Kia Sportage, είναι πως, παρά τα προηγμένα χαρακτηριστικά του, οι τιμές του είναι από τις χαμηλότερες στην κατηγορία του. Η έκδοση 1.6 Instyle με τον κινητήρα βενζίνης των 132 ίππων κοστίζει μόλις 19.590€, ενώ η ίδια έκδοση εξοπλισμού με το diesel σύνολο ξεκινά από τα 20.890€. Με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και diesel κινητήρα το κόστος είναι 26.990€, ενώ οι 4x4 εκδόσεις diesel ξεκινούν από τα 27.990€.

Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του, το Kia Sportage προσφέρει τον πιο συμφέροντα συνδυασμό κόστους - απόδοσης, με επιπρόσθετο πελονέκτημα τον πληρέστατο εξοπλισμό, που σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα multimedia με navigation. Η κορυφαία ποιότητα και η κατασκευαστική αρτιότητα του νέου Kia Sportage υπογραμμίζεται από την μοναδική παγκοσμίως εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών, που προσφέρεται για όλα τα μοντέλα της μάρκας και εξασφαλίζει απόλυτη σιγουριά στον κάτοχό του.

Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς
Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς
Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς
Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς
Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς
Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς
Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς
Νέο Kia Sportage: Η έκπληξη της χρονιάς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider