Renault Megane: Η εξέλιξη της τεχνολογίας (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renault Megane: Η εξέλιξη της τεχνολογίας (pics)

Tο νέο Renault Megane συνεχίζει να καινοτομεί στην κατηγορία C, με εντελώς νέο, εκλεπτυσμένο και δυναμικό σχεδιασμό, προηγμένα μηχανικά μέρη και τεχνολογία αιχμής στα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης της οδήγησης.

Με έντονη προσωπικότητα, δυναμικό χαρακτήρα και κομψές γραμμές, το νέο Renault Megane ξεχωρίζει στο δρόμο χάρη και στο μεγάλο του πλάτος και το χαμηλό ύψος. Σε κάθε περίπτωση η μοναδική φωτεινή υπογραφή από τα εμπρός και πίσω φώτα LED δημιουργούν μια επιβλητική εικόνα που δίνουν το στίγμα ενός από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα της κατηγορίας.

Στο εσωτερικό, η απέριττη αισθητική και τα κορυφαία ποιότητας υλικά εντυπωσιάζουν. Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους άπλετο χώρο και ένα πορτ μπαγκάζ όγκου 434 λίτρων για τη φιλοξενία όλων των αποσκευών τους. Ο οδηγός βρίσκεται στο επίκεντρο, έχοντας στη διάθεσή του τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και το σύστημα multi sense, το οποίο μπορεί να διαμορφώσει μια σειρά παραμέτρων (φωτισμός καμπίνας, απόκριση κινητήρα, απόδοση κλιματισμού, ήχος κινητήρα, κτλ.) σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Ταυτόχρονα, ένα σύγχρονο σύστημα πολυμέσων με την ονομασία R-Link2 φροντίζει για την ψυχαγωγία και την επικοινωνία όλων των επιβατών. Κέντρο του συστήματος αποτελεί μια πρωτοποριακή ψηφιακή οθόνη αφής, κάθετα τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό, με μέγεθος 8,7''. Μέσω της οθόνης ο οδηγός ελέγχει και μια πλήρη σειρά οδηγικών βοηθημάτων που περιλαμβάνει εκτός των άλλων, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης ορίων ταχύτητας, ενεργό cruise control και speed limiter, σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας, αλλά σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος.

Ανάλογα προηγμένα είναι και τα μηχανικά μέρη του Megane. Τρεις κινητήρες βενζίνης και πέντε diesel εξασφαλίζουν ένα μεγάλο εύρος επιλογής, σε συνδυασμό με χειροκίνητα κιβώτια ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC.

Στη βάση της γκάμας των κινητήρων βενζίνης βρίσκεται ο εξαιρετικός τετρακύλινδρος turbo κινητήρας TCe 1.2 λίτρων με ισχύ 100 ίππων και αμέσως επόμενη επιλογή το ίδιο σύνολο με απόδοση 130 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας, η έκδοση GT με τον κινητήρα 1.6 Tce με τους 205 ίππους και το κιβώτιο EDC 7 σχέσεων έχει δεχθεί τις επεμβάσεις των μηχανικών της Renault Sport, ενώ διαθέτει και το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4Control που προσφέρει κορυφαία οδηγική αίσθηση και μοναδική ευελιξία. Το νέο Renault MEGANE είναι το πρώτο και το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία που διαθέτει ένα τέτοιο σύστημα.

Αντίστοιχα οι κινητήρες diesel ξεκινούν από τoν turbo 1.5 dCi με απόδοση 90 ίππων, ο οποίο διατίθεται επίσης και σε εκδόσεις 110 ίππων, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Διαθέσιμο είναι και το σύνολο 1.6 dCi 130, ενώ η αντίστοιχη έκδοση GT χρησιμοποιεί τον bi-turbo 1.6 dCi των 165 ίππων με αυτόματο κιβώτιο EDC και βεβαίως το σύστημα 4Control.

H προηγμένη τεχνολογία κινητήρων που έχει αναπτυχθεί μέσω και της εμπλοκής της Renault στη Formula 1, σε συνδυασμό με την εξελιγμένη αεροδυναμική προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις και πολύ χαμηλή κατανάλωση, η οποία στην έκδοση dCi 110 δεν ξεπερνά τα 3.7 λίτρα/100 χλμ., με εκπομπές CO2 μόλις 95 γρ./χλμ.

Εξελιγμένο με στόχο να συνδυάσει την απόλαυση της οδήγησης με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το νέο Renault Megane πρέπει να το οδηγήσει κανείς για να αντιληφθεί το εύρος των δυνατοτήτων του, κάτι που μπορεί να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της Renault σε όλη την Ελλάδα ( http://www.renault.com.gr/dealerlocatorTool.html).

Renault Megane: Η εξέλιξη της τεχνολογίας (pics)
Renault Megane: Η εξέλιξη της τεχνολογίας (pics)
Renault Megane: Η εξέλιξη της τεχνολογίας (pics)
Renault Megane: Η εξέλιξη της τεχνολογίας (pics)
Renault Megane: Η εξέλιξη της τεχνολογίας (pics)
Renault Megane: Η εξέλιξη της τεχνολογίας (pics)
Renault Megane: Η εξέλιξη της τεχνολογίας (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider