Νέο Honda Civic: Η υπεροχή της τεχνολογίας (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο Honda Civic: Η υπεροχή της τεχνολογίας (pics)

Η δέκατη γενιά του δημοφιλέστερου μοντέλου της Honda αλλάζει σελίδα. Με νέο πλαίσιο, σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις, εντυπωσιακή αισθητική και κινητήρες VTEC turbo σχεδιασμένους σε λευκή κόλλα χαρτί, ενσωματώνει όλη την τεχνολογική πρωτοπορία και το καινοτόμο πνεύμα του Ιάπωνα κατασκευαστή, με κέντρο τον οδηγό και τις ανάγκες του.

Με το μήκος του αμαξώματος να έχει αυξηθεί κατά 14,8 εκατοστά και να φτάνει πλέον στα 4,518 μέτρα, το Civic 10ης γενιάς έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα γενναιόδωρο σε χώρους επιβατών και αποσκευών συμπαγές μοντέλο. Ο τελευταίος, με όγκο 478 λίτρα και άριστη διαμόρφωση, είναι από τους πιο μεγάλους της κατηγορίας.

Αισθητικά το νέο Civic συνδυάζει δυναμισμό και κομψότητα, σε ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει κανένα αδιάφορο. Χαμηλό, φαρδύ και με μεγάλο αποτύπωμα στο δρόμο, δίνει μια έντονη σπορ αίσθηση. Η οποία, ειδικά στην έκδοση με το νέο κινητήρα turbo των 1.5 λίτρων 182 ίππων και την διπλή κεντρική απόληξη της εξάτμισης, είναι πολύ πιο έντονη.

Εσωτερικά το μοντέλο διαθέτει ένα ξεκάθαρα υλοποιημένο και αφαιρετικό σε σχεδίαση ταμπλό κορυφαίας ποιότητας, το οποίο περιλαμβάνει πλήρη ψηφιακό πίνακα οργάνων και το νέας γενιάς σύστημα infotainment Honda CONNECT, με οθόνη αφής 7" (εκδόσεις Elegance & Sport). Πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως, από τη βασική έκδοση, το νέο Civic διαθέτει μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και ενεργητικής ασφάλειας υπό το γενικό τίτλο Honda Sensing, τα οποία αποτελούν ασπίδα προστασίας για οδηγό, επιβάτες αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων.

Το νέο Civic 10ης γενιάς είναι φορέας μιας επανάστασης για τη Honda, καθώς κάτω από το καπό του βρίσκονται δύο ολοκαίνουρια μηχανικά σύνολα της σειρά EarthDreams, με χωρητικότητα 988 και 1.498 και turbo. Το μικρότερο είναι τρικύλινδρο και αποδίδει ιδιαίτερα υψηλή ισχύ 129 ίππων και εντυπωσιακά μεγάλη ροπή 200 Nm από τις 2.250 σ.α.λ. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι εξαιρετικές για τον κυβισμό του, καθώς το Civic επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 10.8 δλ. και έχει μέγιστη ταχύτητα 203 χλμ./ώρα.

Το μεγαλύτερο σύνολο, επίσης με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή, είναι τετρακύλινδρο και αποδίδει 182 ίππους ισχύος και 240 Nm ροπή από τις 1.900 σ.α.λ. Με αυτόν, οι επιδόσεις είναι πραγματικά συναρπαστικές, καθώς η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,2 δλ. και η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 220 χλμ./ώρα.

Χειροκίνητα κιβώτια έξι σχέσεων και ένα εντελώς νέο αυτόματο CVT συνδυάζονται και με τους δύο κινητήρες, για να μεταφέρουν στο δρόμο την ισχύ μέσω των εμπρός τροχών. Οι δυναμικές επιδόσεις του νέου Civic απαιτούν και ανάλογο έλεγχο, με αποτέλεσμα οι τεχνικοί της Honda να έχουν χρησιμοποιήσει ότι πιο σύγχρονο σε διεύθυνση και ανάρτηση. Το τιμόνι διαθέτει μια εντελώς νέα κρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση και μεταβλητό βαθμό λειτουργία, που αυξάνει την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και την ευελιξία στις χαμηλές. Εντελώς νέα ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, αναλαμβάνει να συνδυάσει την ιδανική άνεση με ευχάριστη και ουδέτερη οδική συμπεριφορά.

Το νέο Civic είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας σε πεντάθυρη και τετράθυρη έκδοση με πολύ συμφέρουσες τιμές που ξεκινούν από τα 20.650€ για την έκδοση 5d Comfort με πληρέστατο εξοπλισμό και τον κινητήρα 1.0 των 129 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κόστος περιλαμβάνεται το μεταλλικό χρώμα, ενώ ο αγοραστής απολαμβάνει πολλά επιπρόσθετα προνόμια, όπως πέντε χρόνια εγγύηση, πέντε χρόνια δωρεάν service και πέντε χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Νέο Honda Civic: Η υπεροχή της τεχνολογίας (pics)
Νέο Honda Civic: Η υπεροχή της τεχνολογίας (pics)
Νέο Honda Civic: Η υπεροχή της τεχνολογίας (pics)
Νέο Honda Civic: Η υπεροχή της τεχνολογίας (pics)
Νέο Honda Civic: Η υπεροχή της τεχνολογίας (pics)
Νέο Honda Civic: Η υπεροχή της τεχνολογίας (pics)
Νέο Honda Civic: Η υπεροχή της τεχνολογίας (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider