Volvo City Safety & Pilot Assist

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo City Safety & Pilot Assist

Η Volvo είναι από τις εταιρείες που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, από την ίδρυσή της έως και σήμερα. Το όραμά της για το άμεσο μέλλον είναι, μετά το 2020, να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός μέσα σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο Volvo.

Σε αυτό το πλαίσιο, η σουηδική μάρκα εξελίσσει πρωτοποριακές τεχνολογίες παθητικής και, κυρίως, ενεργητικής ασφάλειας, μέσω προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, που αποτρέπουν το ατύχημα ή μετριάζουν σημαντικά τις συνέπειές του, στην περίπτωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Θεμέλιο λίθο προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί στο σύστημα Volvo City Safety. Φανταστείτε το City Safety ως έναν «συνοδηγό», που εντοπίζει τους κινδύνους του αστικού περιβάλλοντος, προειδοποιεί τον οδηγό και προετοιμάζει όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου για άμεση αντίδραση. Αν ο οδηγός δεν αντιληφθεί τον κίνδυνο, τότε το City Safety φρενάρει αυτόματα, αποτρέποντας τη σύγκρουση ή περιορίζοντας τις συνέπειές της.

To City Safety είναι τόσο προηγμένο, που έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τόσο τα υπόλοιπα οχήματα, όσο επίσης μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζούς. Ταυτόχρονα διαθέτει και λειτουργία αποφυγής συγκρούσεων σε διασταύρωση, μια ιδιαίτερα προηγμένη δυνατότητα, που αποτρέπει τα πιο συχνά ατυχήματα σε αστικό περιβάλλον.

Στον αυτοκινητόδρομο και σε συνθήκες έντονου κυκλοφοριακού φόρτου, το Pilot Assist είναι ένα ακόμα πρωτοποριακό σύστημα που ξεκουράζει και υποβοηθά τον οδηγό. Σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα, το Pilot Assist διατηρεί το Volvo στη λωρίδα κυκλοφορίας του, ενώ ταυτόχρονα σταματά και εκκινεί αυτόματα, βάσει μια προεπιλεγμένης απόστασης από το προπορευόμενο όχημα που έχει θέσει ο οδηγός.

Τα δύο αυτά συστήματα αποτελούν μέρος μόνο μιας εκτενέστατης γκάμας συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, που έχουν ως στόχο την απόλυτη προστασία όχι μόνο του οδηγού και των επιβαινόντων σε ένα Volvo, αλλά όλων των χρηστών του δρόμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider