Mercedes GLA: Το πρότυπο των συμπαγών SUV

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes GLA: Το πρότυπο των συμπαγών SUV

Η ανανεωμένη GLA είναι το μοντέλο που πρωτοστατεί στην αύξηση των πωλήσεων της γερμανικής μάρκας τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερες επιλογές κινητήρων, επιβλητικότερη εμφάνιση, αναβαθμισμένο εξοπλισμό και ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης, αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία της. Η νέα GLA είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας της με στοιχεία άνεσης και ασφάλειας όπως η λειτουργία Hands Free Access και η κάμερα 360 μοιρών.

Εξωτερικά, στοιχεία όπως οι νέοι προφυλακτήρες και προβολείς τεχνολογίας LED αποτελούν τα στοιχεία διαφοροποίησης. Ταυτόχρονα, οι αλλαγές έχουν συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να μειώνεται από 0.29 σε 0.28, τον μικρότερο στην κατηγορία. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί επίσης να επιλέξει τη GLA με τρεις διαφορετικής ρυθμίσεις ανάρτησης: άνεσης, χαμηλωμένο σπορ ή off road, με 3 πόντους μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τη ρύθμιση άνεσης.

Το κομψό και ποιοτικά άψογο εσωτερικό της ανανεωμένης GLA διαφοροποιείται με νέες επενδύσεις σε καθίσματα και στοιχεία διακόσμου, ενώ στο ταμπλό δεσπόζει η ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών του συστήματος multimedia (προαιρετικός εξοπλισμός). Νέα στοιχεία εξοπλισμού από τη βασική έκδοση, όπως το Active Brake Assist, που ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει σε πιθανότητα πρόσκρουσης ή το προαιρετικό Attention Assist, που προειδοποιεί τον οδηγό όταν διαγνώσει μείωση της ικανότητας αντίδρασης λόγω υπνηλίας, αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας του μοντέλου.

Τα μηχανικά μέρη της ανανεωμένης GLA περιλαμβάνουν τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και diesel με κυβισμό από 1.5 λίτρα, με την προσθήκη ενός νέου δίλιτρου συνόλου βενζίνης, ισχύος 184 ίππων, που συνδυάζεται με τετρακίνηση 4Matic. Οι εκδόσεις με τους χαμηλότερους ισχύος κινητήρες διατίθενται αποκλειστικά με μετάδοση της κίνησης εμπρός, ενώ από τις εκδόσεις 220 βενζίνης και 200 d πετρελαίου, υπάρχει η δυνατότητα μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς. Τα διαθέσιμα κιβώτια είναι χειροκίνητα 6 σχέσεων ή αυτόματα 7 σχέσεων. Η κορυφαία GLA 45 4MATIC με τις περιποιήσεις της AMG, διαθέτει τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής, με ισχύ 381 και επιδόσεις αμιγούς σπορ αυτοκινήτου, καθώς η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,4 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Το κόστος της ανανεωμένης GLA ξεκινά από τα 27.850€ και χάρη στο πρόγραμμα Welcome My Way, η απόκτησή της είναι πιο εύκολη σήμερα παρά ποτέ. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει μέσα από 4 πρωτοποριακά χρηματοδοτικά προγράμματα αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του: με άτοκο διακανονισμό, με έντοκη χρηματοδότηση και περίοδο χάριτος, μετρητοίς ή με επαναγορά του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει, απολαμβάνει μοναδικές παροχές όπως προστασία δανείου, 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια service και 5 χρόνια διασφάλιση κινητικότητας Mobilo.

Mercedes GLA: Το πρότυπο των συμπαγών SUV
Mercedes GLA: Το πρότυπο των συμπαγών SUV
Mercedes GLA: Το πρότυπο των συμπαγών SUV
Mercedes GLA: Το πρότυπο των συμπαγών SUV
Mercedes GLA: Το πρότυπο των συμπαγών SUV
Mercedes GLA: Το πρότυπο των συμπαγών SUV
Mercedes GLA: Το πρότυπο των συμπαγών SUV

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider