Το μέλλον της οδήγησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το μέλλον της οδήγησης

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μέλλον ανήκει στα αυτόνομα κινούμενα οχήματα και η Volvo είναι μια από τις πρωτοπόρους εταιρείες στη δημιουργία τους. Το Pilot Assist, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην ανάπτυξη της δυνατότητας αυτόνομης κίνησης των οχημάτων.

Διαθέσιμο σήμερα στα μοντέλα XC90, S90 και V90, διατηρεί σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα την ιδανική απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και το Volvo στη λωρίδα κυκλοφορίας του. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί τη ροή της κυκλοφορίας, φρενάρει ή επιταχύνει αυτόματα και μπορεί να να σταματήσει το αυτοκίνητο αν χρειαστεί.

Το Pilot Assist λαμβάνει στοιχεία από κάμερες και αισθητήρες, έτσι ώστε να ρυθμίζει συνεχώς την ταχύτητα έως το ανώτατο όριο που έχει θέσει ο οδηγός και πάντα σε σχέση με την ροή των υπόλοιπων οχημάτων, ενώ κρατά το Volvo εντός των ορίων της λωρίδας του. Έτσι, εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και ηρεμία στον οδηγό, κυρίως σε συνθήκες μεγάλου φόρτου κυκλοφορίας σε κύριους οδικούς άξονες και αυτοκινητόδρομους.

Το σύστημα συνεργάζεται με όλα τα υπόλοιπα για την υποστήριξη της οδήγησης όπως τα Park Assist Pilot και City Safety. Tο πρώτο αφήνει στον οδηγό μόνο τον έλεγχο της κίνησης του αυτοκινήτου και αναλαμβάνει τη στάθμευσή του σε κάθετη ή παράλληλη θέση, με απόλυτη ακρίβεια μέσω αυτόματης κίνησης του τιμονιού.

Το δεύτερο αποτελεί το φύλακα – άγγελο του οδηγού στην πόλη, καθώς φρενάρει αυτόματα μέχρι ακινητοποίησης αν διαγνώσει εμπόδιο, κινούμενο ή σταθερό εμπρός από το αυτοκίνητο, σε περίπτωση αργής αντίδρασης του οδηγού. Στα νέα XC90, S90 και V90, έχει την επιπλέον δυνατότητα να αναγνωρίζει τον κίνδυνο και σε διασταυρώσεις, όπως ένα κάθετα ερχόμενο όχημα ή πεζό.

Ο συνδυασμός των παραπάνω συστημάτων δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας του οδηγού και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου και δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα των δυνατοτήτων των αυτόνομων οχημάτων του μέλλοντος. Που σήμερα είναι πραγματικότητα για τον οδηγό ενός Volvo.

Το μέλλον της οδήγησης
Το μέλλον της οδήγησης
Το μέλλον της οδήγησης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider