Η δύναμη συναντά την οικονομία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η δύναμη συναντά την οικονομία

Η Volvo έχει θέσει ως κέντρο κάθε της προσπάθειας τον άνθρωπο. Στόχος της είναι να προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες οδήγησης, με το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής σε κάθε βήμα του σχεδιασμού, της παραγωγής και της απόδοσης των αυτοκινήτων της, επιτυγχάνει να ηγείται της προσπάθειας για ένα μέλλον απόλυτα βιώσιμης και καθαρής αυτοκίνησης.

Ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα αυτής της προσπάθειας, αποτελεί η νέα γενιά κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης Drive E. Με δίλιτρα τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης ή diesel και το τρικύλινδρο σύνολο 1.5 λίτρων βενζίνης, η Volvo καταφέρνει να δημιουργεί τους ιδανικούς συνδυασμούς για κάθε ένα μοντέλο της. Οι κινητήρες αυτοί είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο και χαρακτηριστικά τους είναι το περιορισμένο βάρος, η υψηλή απόδοση και η χαμηλή κατανάλωση. Όλοι διαθέτουν σύστημα υπερπλήρωσης που περιλαμβάνει μόνο στροβιλοσυμπιεστή ή συνδυασμό με υπερσυμπιεστή, για το ζητούμενο κάθε φορά επίπεδο ισχύος.

Μια πολύ σημαντική παράμετρος είναι επίσης η συμβατότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκίνηση, υπό τη μορφή υβριδικών εκδόσεων πολύ υψηλής ισχύος και εξαιρετικά μειωμένης κατανάλωσης. Τα plug in hybrid μοντέλα της σειράς Twin Engine, όπως το XC90 T8 Twin Engine, έχουν εξαιρετικά υψηλή ισχύ και απίστευτα χαμηλή κατανάλωση, 407 ίππους στη συγκεκριμένη περίπτωση με μόλις 2,1 λίτρα/100 χλμ. Ταυτόχρονα, έχουν δυνατότητα φόρτισης από το ηλεκτρικό δίκτυο και μπορούν να λειτουργούν ως πλήρως ηλεκτρικά με αυτονομία έως και 50 χιλιόμετρα. Καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των απαιτήσεων καθημερινής μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους.

Με απόδοση που ξεκινά από τους 190 και φτάνει έως και τους 407 ίππους, όλοι οι συνδυασμοί κινητήρων Drive E προσφέρουν το μέγιστο σε απόδοση και οικονομία, ταυτόχρονα με πολύ χαμηλά έξοδα συντήρησης και λειτουργίας. Αποτελώντας τις κορυφαίες προτάσεις στις κατηγορίες ισχύος και κυβισμού τους.

Η δύναμη συναντά την οικονομία
Η δύναμη συναντά την οικονομία
Η δύναμη συναντά την οικονομία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider