Οικονομία τώρα και για πάντα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονομία τώρα και για πάντα

Δεν είναι τυχαίο ότι η Renault κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή αγορά, όντας δεύτερη σε πωλήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων τους πρώτους εννέα μήνες του 2016 με μερίδιο αγοράς 7% και αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 που έφτασε στο 13,4%.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός πολύ ώριμου αγοραστικού κοινού, που εξετάζει τόσο τη συνολική απόδοση των αυτοκινήτων, όσο και πόσο αυτά επιβαρύνουν τον οικονομικό προϋπολογισμό σε βάθος χρόνου. Ένα ακόμα σημείο δηλαδή στο οποίο, λόγω της πολύ χαμηλής κατανάλωσης των κινητήρων της, της αξιοπιστίας και των μεγάλων διαστημάτων συντήρησης, κυριαρχεί η Renault.

Τόσο το νέο Clio, όσο και το επιβλητικό Kadjar, παρουσιάζουν το καθένα στην κατηγορία τους το πιο οικονομικό προφίλ, τόσο στις εκδόσεις με κινητήρες diesel, όσο και βενζίνης. Το Clio με τον τρικύλινδρο κινητήρα turbo0,9 λίτρων TCe και ισχύ 90 ίππων, καταναλώνει μόλις 4,7 λίτρα/100 χλμ. και εκπέμπει CO2 105 γρ./χλμ. Με τον κινητήρα diesel των 75-90 ίππων είναι ακόμα πιο οικονομικό και ένα από τα κορυφαία στην κατηγορία του, με μέση κατανάλωση 3,3 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 85 γρ./χλμ.

Το άνετο, ευρύχωρο και παντός δρόμου Kadjar έχει τη δύναμη να αντεπεξέλθει στις πιο δύσκολες συνθήκες, πάντα όμως με στιλ και κορυφαία οικονομία. Από τα ελάχιστα crossover της μικρής – μεσαίας κατηγορίας με τόσο χαμηλή κατανάλωση, απαιτεί 3,8 λίτρα καυσίμου με τον κινητήρα 1.5 dCi πετρελαίου ισχύος 110 ίππων και εκπέμπει CO2 μόλις 99 γρ./χλμ., τόσο με το χειροκίνητο, όσο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 6 σχέσεων.

Το τελευταίο αποτελεί μια τεχνολογική καινοτομία της Renault, καθώς πέρα από την άνεση και την ευκολία ενός αυτόματου κιβωτίου, εξασφαλίζει εκπληκτικά γρήγορες αλλαγές και χάρη στις μειωμένες τριβές και το μικρό του βάρος, δεν επιβαρύνει στο ελάχιστο την κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τα χειροκίνητα κιβώτια.

Οικονομία τώρα και για πάντα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider