H τέχνη του downsizing

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H τέχνη του downsizing

«Πρόοδος μέσω της τεχνολογίας» είναι το μότο της Audi και το κάνει πραγματικότητα σε κάθε νέα γενιά μοντέλων ή κινητήρων που παράγει.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, αφορά τον κινητήρα 1.0 TSi που έχουμε ήδη γνωρίσει σε μοντέλα της Audi όπως το Α1 και το A3 και πλέον θα είναι μια από τις επιλογές για το πρωτοποριακό συμπαγές SUV, το Q2.

Τρικύλινδρος, με άμεσο ψεκασμό και turbo, ο ιδιαίτερα μικρός και προηγμένος αυτός κινητήρας συνδυάζει την υψηλή απόδοση, την ποιότητα λειτουργίας και το δυναμισμό των συνόλων βενζίνης, με την ροπή και την ελαστικότητα των συνόλων πετρελαίου. Στο Q2 αποδίδει 116 ίππους και 200 Nm ροπή από τις 2.000 σ.α.λ. μόλις. Εξαιρετικά φειδωλός σε κατανάλωση, απαιτεί μόλις 5,1 λίτρα βενζίνης για κάθε 100 χιλιόμετρα και έχει εκπομπές CO2 117 γρ./χλμ.

Παρά τις πολύ μικρές απαιτήσεις του σε καύσιμο και την μικρή του χωρητικότητα, ο 1.0 TSi, χάρη στα προηγμένα χαρακτηριστικά απόδοσης, εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις στο Q2. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων S tronic, η τελική ταχύτητα φτάνει στα 197 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα απαιτεί 10,3 δευτερόλεπτα.

Ταυτόχρονα, ο 1.0 TSi είναι ιδιαίτερα ελαφρύς καθώς είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, συμπαγής και πολιτισμένος. Πρακτικά, αυτά τα χαρακτηριστικά συμβάλλουν στην καλύτερη οδική συμπεριφορά του Q2 και παράλληλα στην εξασφάλιση κορυφαίου επιπέδου άνεσης για οδηγό και επιβάτες.

Στα παραπάνω προστίθενται φυσικά τα πολύ χαμηλά έξοδα συντήρησης και το μικρό κόστος ασφάλισης και τελών κυκλοφορίας, που καθιστούν τον 1.0 TSi και το Q2 πρωταθλητές οικονομίας στην καθημερινή χρήση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider