Nέα Mercedes A-Class: Τεχνολογική υπεροχή!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nέα Mercedes A-Class: Τεχνολογική υπεροχή!

Η άφιξη της νέας Mercedes A-Class επανακαθορίζει την έννοια της σύγχρονης πολυτέλειας στην compact κατηγορία. Χάρη στο νέο διαδραστικό σύστημα τηλεματικής MBUX δίνει νέα διάσταση στην εμπειρία του χρήστη και εντυπωσιάζει με τις επιπλέον λειτουργίες, καθώς και τα συστήματα που προσφέρει και τα οποία μέχρι πρότινος εξόπλιζαν μεγαλύτερα μοντέλα στην γκάμα της Mercedes-Benz.

Στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της νέας A-Class περιλαμβάνεται το εντελώς νέο σύστημα πολυμέσων MBUX - Mercedes-Benz User Experience. Πρόκειται για ένα είδος «συναισθηματικής» σύνδεσης ανάμεσα στον οδηγό, το όχημα και τους επιβάτες, καθώς διαθέτει δυνατότητα εκμάθησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Την παράσταση κλέβει η λειτουργία αναγνώρισης φωνής του MBUX, με την οποία μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ άλλων η θέση οδήγησης, η θερμοκρασία της καμπίνας και οι σταθμοί στο ραδιόφωνο! Επιπλέον, ως μέρος της φιλοσοφίας Intelligent Drive συναντάμε στη νέα A-Class ένα εξελιγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες οδηγικές καταστάσεις και για πρώτη φορά περιλαμβάνεται σε όχημα της κατηγορίας.

Στην καμπίνα των επιβατών, ξεχωρίζει το «Avant-garde» ταμπλό οργάνων με δύο οθόνες που ξεκινούν από μέγεθος 7 ιντσών (βασική έκδοση) και φτάνουν έως τις 10,25 ίντσες (26 εκ.) για να δημιουργήσουν ένα εντελώς αυτόνομο σύνολο ευρείας οθόνης. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα, αφού η νέα A-Class προσφέρει καλύτερη περιμετρική ορατότητα, αυξημένους χώρους στο ύψος των ώμων, των χεριών και του κεφαλιού, ενώ και ο χώρος αποσκευών είναι σημαντικά μεγαλύτερος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Τέλος, στον τομέα των επιδόσεων μία νέα γκάμα αποδοτικών κινητήρων εγγυάται ακόμη μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και άνεση. Δύο βενζίνης, ένας 1.33 λίτρων με απόδοση 163 ίππων και ένας 2.0 λίτρων 224 ίππων, καθώς και ένας diesel 1.5 λίτρων με ισχύ 116 ίππων. Η νέα A-Class είναι διαθέσιμη προς παραγγελία στις παρακάτω εκδόσεις και τιμές:

-A 200 163hp από 32.605 ευρώ

-Α 250 224hp (Auto) από 44.120 ευρώ

-A 180 d 116hp (Auto) από 32.288 ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider