Παιδιά και ατυχήματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παιδιά και ατυχήματα

Στη μνήμη όλων μας είναι χαραγμένες όμορφες μνήμες από την παιδική μας ηλικία με ξέγνοιαστα χαμόγελα, με δοντάκια να λείπουν και κοντά παντελονάκια με γρατζουνισμένα γόνατα! Την ώρα όμως που έρχεται η δική μας σειρά να γίνουμε γονείς, στα δικά μας παιδιά τα καθημερινά παιδικά ατυχήματα, δεν φαντάζουν και τόσο αθώα. Τα παιδιά μπορούν να χτυπήσουν παντού και πάντα, στο σπίτι, στο σχολείο, στον κήπο, στην παιδική χαρά, στο αυτοκίνητο και κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας. Και αλήθεια πώς μπορείς να σταματήσεις την αστείρευτη ζωντάνια τους για παιχνίδι;

Της Ανδριάνας Κοκκίου, Underwriter του Κλάδου Προσωπικών Ατυχημάτων, AIG Ελλάς Α.Ε.

Από τη φύση τους τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στα ατυχήματα αφού υπολείπονται σε σωματικές και αναπτυξιακές δεξιότητες σε σχέση με την δραστηριότητά τους. Επιπλέον η έμφυτη περιέργειά τους και οι εξερευνητικές τους τάσεις δεν συμβαδίζουν με την ωριμότητα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να αξιολογήσουν ούτε να αποφύγουν τους κινδύνους.

Παρατηρείται μάλιστα ότι από τον Μάιο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω του καλού καιρού και της μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας, τα παιδικά ατυχήματα και οι τραυματισμοί αυξάνονται. Τα ατυχήματα αυτά μπορεί να κυμαίνονται από απλές εκδορές και μώλωπες, μέχρι περιστατικά που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.

Αυτή είναι η ώρα που ο κάθε γονιός, συνήθως απευθύνεται στο εθνικό σύστημα υγείας. Μπορεί οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία να κάνουν πραγματικά ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας εξυπηρετήσουν, είναι όμως τόσο μεγάλος ο όγκος των περιστατικών και τέτοιες οι ελλείψεις, που συνήθως καταλήγουμε σε πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία. Πόσο εύκολο είναι πραγματικά να περιμένεις στην ουρά με ένα χτυπημένο παιδί στην αγκαλιά σου; Και πως μπορείς εσύ σαν γονιός να κατευνάσεις την ανησυχία σου;

Στην αγορά υπάρχουν πολλά προγράμματα υγείας που μπορούν να εξασφαλίσουν σε εμάς και τα παιδιά μας τα ιατρικά έξοδα για την ιδιωτική περίθαλψή τους. Δεν είναι όμως όλοι οι γονείς σε θέση να πληρώσουν το ασφάλιστρο που σε εποχή κρίσης μπορεί να είναι δυσανάλογο των εσόδων τους. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ειδικευμένα προγράμματα Προσωπικών Ατυχημάτων, που καλύπτουν όλη την οικογένεια και μπορούν να προσφέρουν σε μια τέτοια περίπτωση πλήρη κάλυψη.

Ενδεικτικά ένα τέτοιο Ασφαλιστικό Προϊόν της AIG κοστίζει 122 ευρώ για ετήσια κάλυψη όλης της οικογένειας – ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει ανά ατύχημα έως και 1000 ευρώ για κάθε ενήλικα και έως 500 ευρώ για κάθε παιδί, καλύπτοντας τα έξοδα για τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Τα προγράμματα αυτά είναι ευέλικτα τόσο στο εύρος κεφαλαίου αλλά και στις καλύψεις, έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της κάθε οικογένειας.

Τέτοιες μικρές αλλά έξυπνες λύσεις επιλέγουν όλο και περισσότεροι γονείς σήμερα αφού συνδυάζουν κάλυψη για όλη την οικογένεια, εξασφαλίζουν την ηρεμία και ασφάλεια τους και τους απαλλάσσουν από το κόστος της θεραπείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider