Πώς να ασφαλίσετε το iPhone και τα gadget σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να ασφαλίσετε το iPhone και τα gadget σας

Με τιμές που μπορεί να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ η ασφάλιση του iPhone και άλλων gadgets είναι μια υπόθεση που αφορά πολλούς λάτρεις της τεχνολογίας. Για αυτό το λόγο οι ασφαλιστικές προσφέρουν σε συνεργασία με εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών ασφαλιστικά προγράμματα τα οποία καλύπτουν ακριβά τεχνολογικά gadgets από ατυχήματα και κλοπές. Τα προγράμματα αυτά προσφέρονται συνήθως με την αγορά της συσκευής από κάποιο κατάστημα με κόστος που ξεκινά από τα 20 ευρώ τον χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασφάλιση ξεπερνά την εγγύηση της κάθε συσκευής που συνήθως αφορά ελαττωματική λειτουργία ή προβλήματα που δεν οφείλονται στον χρήστη της. Αντίθετα τα προγράμματα ασφάλισης καλύπτουν ζημιές από τυχαία γεγονότα όπως η επαφή με υγρά ή τυχαία πτώση της συσκευής και βέβαια ληστείες και κλοπές.

Βασικό χαρακτηριστικό επίσης όλων των προγραμμάτων ασφάλισης gadgets είναι ότι δεν αποζημιώνουν με χρήματα, όπως κάνει ένα παραδοσιακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αντίθετα εξασφαλίζουν την αντικατάσταση της κλεμμένης ή κατεστραμμένης συσκευής του ασφαλισμένου με άλλη αντίστοιχη συσκευή ή με συσκευή ίσης αξίας.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόγραμμα iPlus που παρέχεται από την iStorm σε συνεργασία με την ασφαλιστική Generali και με το οποίο ασφαλίζονται τα καινούργια iPhone και iPad. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει τους κατόχους των συσκευών της Apple για ένα χρόνο έναντι σε: ζημιές από θραύση οθόνης, καταστροφή ή βλάβη από φωτιά και απώλεια της συσκευής λόγω κλοπής ή ληστείας.

Σε περίπτωση που επέλθει κάποιος ασφαλιστικός κίνδυνος εξασφαλίζεται η δωρεάν αντικατάσταση του iPhone ή του iPad. Το πρόγραμμα δεν καλύπτει τυχόν απώλεια δεδομένων στη περίπτωση βλαβών ή κλοπής καθώς και την αντικατάσταση αξεσουάρ της Apple και τρίτων κατασκευαστών που τυχόν συνδέονται με τη χρήση της συσκευής. Η τιμή του iPlus ξεκινά από 39 ευρώ για το iPhone και το iPad και διαμορφώνεται στα 49 ευρώ για το iPhone Plus και το iPad Pro.

Αντίστοιχο είναι και το πρόγραμμα Vodafone Replace που παρέχει η Vodafone σε συνεργασία με την ασφαλιστική AIG με κάθε αγορά Vodafone smartphone ή tablet. Το πρόγραμμα ισχύει για δύο χρόνια μετά την αγορά και προβλέπει αντικατάσταση της συσκευής σε περίπτωση κλοπής, σπασίματος οθόνης, ζημιών από επαφή με άμμο ή υγρά και βλάβης της συσκευής από αυξομείωση τάσης ρεύματος. Η ασφάλιση καλύπτει μέχρι δύο περιστατικά κατά την διάρκεια των δύο ετών.

Η αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός προσφέρει σε όσους αγοράσουν κινητό η tablet την υπηρεσία G-insurance σε συνεργασία με την Allianz. Μέσω του προγράμματος αυτού τα gadgets ασφαλίζονται για ένα έτος από τους κινδύνου τυχαίας θραύσης, πυρκαγιάς και υγρασία από νερό ή άλλο υγρό. Η μέγιστη αξία της συσκευής δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ και η ασφάλιση ισχύει για ένα περιστατικό ανά έτος. Η εταιρεία δεσμεύεται σε περίπτωση ζημιάς να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το εξοπλισμό σας. Το κόστος της ασφάλισης κυμαίνεται από τα 45 έως τα 126 ευρώ ανά έτος ανάλογα με την αξία της συσκευής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider