Πώς να μειώσετε τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να μειώσετε τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Το κόστος ασφάλισης αυτοκίνητου έχει μειωθεί σημαντικά τα χρόνια της κρίσης. Η μείωση της κυκλοφορίας στους ελληνικούς δρόμους αλλά και ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των ασφαλιστικών έχουν οδηγήσει τα ασφάλιστρα έως και 45% κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα. Ακόμη και έτσι, οι ασφαλιστικές προσφέρουν ευκαιρίες για περαιτέρω εκπτώσεις στα τιμολόγια τους σε ειδικές κατηγορίες οδηγών αλλά και στους… καλούς πελάτες. Οι ευκαιρίες για εκπτώσεις είναι τόσο πολλές που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος ασφαλιστική που να μην τις προσφέρει.

Ο πιο εύκολος τρόπος έκπτωσης είναι η ασφάλιση περισσότερων του ενός οχημάτων της οικογένειας στην ίδια ασφαλιστική. Πολλές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις 5% και 10% για δεύτερο όχημα.

Ακόμη πολλές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις αν ο κάτοχος του οχήματος έχει κάνει κάποια άλλη ασφάλιση (κατοικίας, ζωής, υγείας).

Πολλές ασφαλιστικές προσφέρουν φθηνότερα ασφάλιστρα σε όσους ασφαλίζουν για δεύτερη χρονιά το αυτοκίνητο τους . Μάλιστα όσο αυξάνονται τα έτη διαδοχικής ασφάλισης, τόσο αυξάνεται και η έκπτωση.

Επιπλέον, φθηνότερα ασφάλιστρα πληρώνουν οι προσεκτικοί οδηγοί που δεν έχουν κανένα ατύχημα τα τελευταία χρόνια πριν από την ασφάλιση.

Μειωμένες τιμές πληρώνουν και όσοι κάνουν συγκεκριμένα επαγγέλματα, όπως δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ή ένστολοι.

Πολλές ασφαλιστικές τιμολογούν χαμηλότερα την ασφάλιση αυτοκινήτου αν αυτή πληρωθεί μέσα κάρτας. Αυτό ισχύει κυρίως σε ασφαλιστικές που συνεργάζονται με τράπεζες και η πληρωμή γίνει από πιστωτική κάρτα της ίδιας τράπεζας.

Όσοι έχουν αυτοκίνητο με συναγερμό πληρώνουν φθηνότερη ασφάλιση κλοπής.

Ακόμη έκπτωση δικαιούνται όσοι ασφαλίζουν για πρώτη φορά καινούργιο αυτοκίνητο.

Όσοι δεν οδηγούν συχνά το αυτοκίνητο τους μπορούν να προτιμήσουν ασφαλίσεις με το χιλιόμετρο που είναι πολύ πιο οικονομικές σε αυτή την περίπτωση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές προσφέρουν εκπτώσεις αν η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι ετήσια αντί για τριμηνιαία ή εξαμηνιαία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider