Με την BC Partners για την εξαγορά της United «φλερτάρει» η Emirates

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με την BC Partners για την εξαγορά της United «φλερτάρει» η Emirates
Αραβικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της μητρικής της Nova.

To ενδεχόμενο εξαγοράς της United Group BV εξετάζει η Emirates Telecommunications Group Co., η εταιρεία με έδρα το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg σε μια συναλλαγή που θα μπορούσε να εκτοξεύσει την αποτίμηση της United στα 8 δισ. ευρώ.

Στόχος της ενδεχόμενης εξαγοράς είναι η επέκταση της Emirates Telecommunications σε εκτός συνόρων αγορές, και ειδικά στις αγορές των Βαλκανίων όπου και δραστηριοποιείται η τελευταία.

Οι συνομιλίες ωστόσο δεν φαίνεται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με το δημσίευμα να επισημαίνει ότι ενδέχεται να εμφανιστούν κι άλλοι μνηστήρες καθώς η BC Partners θα διερευνήσει, σε συνεργασία με συμβούλους, το ενδεχόμενο πώληση της United Group, στην οποία ανήκει και η ελληνική NOVA.

Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές, η διαδικασία πώλησης του τηλεπικοινωνιακού και μιντιακού ομίλου αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως τον επόμενο μήνα. Καθώς δε οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, θα μπορούσε στο τέλος της ημέρας η απόφαση να αφορά στην πώληση συγκεκριμένων θυγατρικών της εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι η United Group έχει δραστηριότητες σε Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο καθώς και στην Βουλγαρία και την Ελλάδα. Η ελληνική θυγατρική της ωστόσο θεωρείται από τα πιο πολύτιμα asset της, βάσει των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταθόπουλος (BC Partners): Είμαστε σε διαδικασία αποεπένδυσης από τη Nova - Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από CVC

Με τη συμβολή της COSMOTE ο διασυνοριακός διάδρομος 5G μεταξύ Ελλάδας & Βουλγαρίας

Στο διεθνές FTTH Conference στο Βερολίνο ο Διευθυντής Δικτύου Vodafone Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider