Intracom Holdings: Στα 18,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intracom Holdings: Στα 18,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή
Τα συγκεντρωτικά συνολικά εισοδήματα διαμορφώθηκαν στα 38,3 εκατ. ευρώ. 

Στα 18,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Intracom Holdings το 2023, με τα συγκεντρωτικά συνολικά εισοδήματα να διαμορφώνονται στα 38,3 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συμμετοχές της Intracom Holdings στην Intralot με 7,1% και στην Intrakat με 5,09%, κατέγραψαν σημαντικές υπεραξίες ύψους 20,5 εκατ. ευρώ και 26,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, επιδρώντας σημαντικά στην ενίσχυση των μεγεθών της μητρικής και του Ομίλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση, την απόδοση 0,12 ευρώ ανά μετοχή, για 3η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο σταθερής ανταποδοτικότητας προς τους μετόχους.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, επισημαίνει: «Υλοποιήσαμε με καθολική επιτυχία έναν μεγαλόπνοο δομικό μετασχηματισμό που μας δίνει ιδιαίτερες προοπτικές εντός ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και ταχέως μεταβαλλόμενου εθνικού και διεθνούς περιβάλλοντος. Οι νέες θυγατρικές που εντάσσονται πλέον στο δυναμικό του Ομίλου INTRACOM, αποτελούν τους επιχειρησιακούς άξονες του Ομίλου για τα επενδυτικά του σχέδια, με στοχευμένες κινήσεις, σε μια νέα επωφελή περίοδο, με τη βέλτιστη αξιοποίηση των στοιχείων του ενεργητικού του, και την επίτευξη ευρύτερων υπεραξιών».

Εταιρικός Μετασχηματισμός

Με σημείο εκκίνησης τον Οκτώβριο του 2021, τέθηκε σε εφαρμογή η βασική στρατηγική του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου, ο οποίος ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το 2023, κατόπιν σημαντικών και αποτελεσματικά μεθοδευμένων ενεργειών:

* Την πώληση της INTRACOM DEFENCE (IDE) τον Ιούνιο του 2023, από τη θυγατρική εταιρεία INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l. στην ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI),

* Την υλοποίηση του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο 2023 με τους βασικούς μετόχους της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» υπό το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.», για την απόκτηση από την INTRACOM PROPERTIES, 100% θυγατρικής εταιρείας της INTRACOM HOLDINGS, ποσοστού 46,59% της Κ.Λ.Μ. Α.Ε. από τους βασικούς της μετόχους, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου στην Κ.Λ.Μ. να ανέρχεται σε 74,20%. Από την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που ακολούθησε και ολοκληρώθηκε την 25/8/2023, το συνολικό πλέον ποσοστό του Ομίλου ανήλθε σε 87,7%.

* Τη συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της INTRALOT, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική του εμπιστοσύνη στον ανταγωνιστικό χαρακτήρα και τη διαρκώς εξελισσόμενη τεχνογνωσία της INTRALOT και προσδοκώντας την επίτευξη υπεραποδόσεων. Η συμμετοχή της INTRACOM HOLDINGS στην INTRALOT με 7,1% κατέγραψε σημαντικές υπεραξίες ύψους €20,5 εκατ. επιδρώντας σημαντικά στην ενίσχυση των μεγεθών της μητρικής και του Ομίλου.

Επιδόσεις εταιρειών

1. Η INTRACOM HOLDINGS (μητρική εταιρεία), κατέγραψε συνολικά έσοδα από τις δραστηριότητές της € 8,6 εκατ. και κέρδη προ φόρων € 14,1 εκατ. τα οποία περιλαμβάνουν κέρδη προερχόμενα από αποτιμήσεις συμμετοχών της όσο και απομειώσεις συμμετοχών και ακινήτων. Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων προσδιορίστηκαν κυρίως από τα κέρδη αποτίμησης της συμμετοχής της στην INTRALOT, ύψους € 20,5 εκατ. Αντίστοιχα, στα ‘Λοιπά Εισοδήματα’ καταγράφηκε κέρδος € 23,4 εκατ. κυρίως από την αποτίμηση της συμμετοχής της INTRACOM HOLDINGS στην INTRAKAT (μετά από φόρους).

2. Η INTRACOM VENTURES, 100% θυγατρική της INTRACOM HOLDINGS που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και στοχεύει στη δημιουργία υπεραξίας μέσω χαρτοφυλακίου στοχευμένων επενδύσεων, με σκοπό την ανάπτυξη ενός ευρέως φάσματος χαρτοφυλακίου και στόχο υψηλής υπεραξίας επενδύσεις, κατέγραψε συνολικό έσοδο από τις δραστηριότητές της € 1,7 εκατ. και κέρδη προ φόρων € 0,9 εκατ.

3. Η INTRACOM PROPERTIES, 100% θυγατρική του Ομίλου INTRACOM, είναι εταιρεία επενδύσεων στο χώρο του Real Estate και της διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων. H εταιρεία ενσωματώνει στο ενεργητικό της τον κλάδο ακινήτων της INTRACOM HOLDINGS, καθώς και τη συμμετοχή της στην ΚΛΜ.

4. Η INTRADEVELOPMENT, εταιρεία του Ομίλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων και κατέχει τη συμμετοχή του Ομίλου στην ΚΕΚΡΟΨ, βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού των επόμενων εγχειρημάτων της.

5. Τέλος, το αποτέλεσμα του Ομίλου από διακοπείσες δραστηριότητες, περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της IDE για το διάστημα κατά το οποίο ενοποιείται στον Όμιλο, (ΕΑΤ: - € 3,1 εκατ. ) καθώς και το αποτέλεσμα της πώλησης της IDE για τον Όμιλο (-€ 5,4 εκατ.).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αίτηση στην ΕΤΕπ για χρηματοδότηση της Αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Σπάνε τα κοντέρ» ανεκτέλεστο, παραχωρήσεις, ιδιωτικά έργα

ΔΑΑ: Στα 30 εκατ. επιβάτες ο πήχης για το 2024 - Το κρίσιμο στοίχημα της επέκτασης

gazzetta
gazzetta reader insider insider