Μασκ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κίνα με θέμα αυτόνομη οδήγηση και δεδομένα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κίνα με θέμα αυτόνομη οδήγηση και δεδομένα
Το αφεντικό της Tesla θέλει την άδεια του Πεκίνου για να μεταφέρει τα δεδομένα που συλλέγουν τα οχήματά του στην Κίνα, για να εκπαιδεύσει αλγόριθμους αυτόματου πιλότου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ έφτασε στο Πεκίνο την Κυριακή,σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, όπου αναμένεται να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους για να συζητήσουν την ανάπτυξη του λογισμικού πλήρους αυτόνομης οδήγησής (Full Self-Driving- FSD) και την άδεια μεταφοράς δεδομένων στο εξωτερικό, σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων κυκλοφόρησε το Full Self-Driving, την πιο αυτόνομη έκδοση του λογισμικού Autopilot (αυτόματου πιλότου) της, πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά ακόμη δεν το έχει κάνει διαθέσιμο στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι οι πελάτες της, παροτρύνουν την Tesla να το πράξει.

Ο Μασκ ανέφερε ότι αυτόν τον μήνα η Tesla μπορεί να διαθέσει το FSD σε πελάτες στην Κίνα «πολύ σύντομα», ως απάντηση σε ένα ερώτημα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ανταγωνίστριες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Xpeng, επιδιώκουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι της Tesla με την κυκλοφορία παρόμοιου λογισμικού.

Ο Μασκ θα προσπαθήσει να λάβει έγκριση για τη μεταφορά στο εξωτερικό δεδομένων που συλλέγονται στη χώρα, για να εκπαιδεύσει αλγόριθμους για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ανέφερε στο Reuters το άτομο που γνωρίζει το ζήτημα.

Η Tesla από το 2021 έχει αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τον κινεζικό στόλο οχημάτων της στη Σαγκάη, όπως απαιτείται από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, αλλά δεν τα έχει μεταφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ταξίδι του Μασκ στην Κίνα, έρχεται λίγο περισσότερο μετά από μια εβδομάδα αφότου ακύρωσε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ινδία για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, επικαλούμενος «πολύ βαριές υποχρεώσεις της Tesla».

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων έκανε γνωστό αυτόν τον μήνα, ότι θα απολύσει το 10% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, καθώς αντιμετωπίζει την πτώση των πωλήσεων και τον εντεινόμενο πόλεμο τιμών για τα EV, κυρίως από κινεζικές εταιρείες.

Φωτογραφία @ ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NHTSA: Σοβαρά κενά ασφάλειας στο Autopilot της Tesla ευθύνονται για εκατοντάδες συγκρούσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider