Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά με τις γαλλικές τράπεζες στο επίκεντρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά με τις γαλλικές τράπεζες στο επίκεντρο
Σε πράσινο έδαφος κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή

Τελευταία ενημέρωση: 17:33

Σε πράσινο έδαφος και με ήπιες κινήσεις κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τους επενδυτές να προσπαθούν να κλείσουν με θετικά πρόσημα μία γενικά πτωτική εβδομάδα, έχοντας στα χέρια τους τις επιδόσεις της Apple, ενώ αναμένουν σήμερα σημαντικά μάκρο στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Stoxx 600 βρίσκεται στο +0,40 και στις 505 μονάδες, με τους κλάδους να σημειώνουν μέτρια κέρδη, με την τεχνολογία να ανεβαίνει 0,8%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει συμπληρώσει τρεις πτωτικές συνεδριάσεις. Ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,58% στις 4.918 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ανεβαίνει 0,43% στις 17.963 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,53% στις 7.956 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,44% στις 8.208 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο βρίσκεται στο -0,14% στις 33.674 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,30% στις 10.840 μονάδες.

Στο ταμπλό, στο επίκεντρο βρίσκονται οι γαλλικές τράπεζες αφού η Société Générale, ανέφερε μείωση των κερδών α' τριμήνου μικρότερη από την προβλεπόμενη, ενώ η Crédit Agricole , σημείωσε άλμα στα καθαρά κέρδη. H μετοχή της πρώτης αν και αρχικά κατέγραφε κέρδη σχεδόν 5%, πλέον υποχωρεί πάνω από 5%, ενώ η μετοχή της δεύτερης ενισχύεται κατά 1,4%.

Το ενδιαφέρον των ημερών μονοπώλησε η τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Τα επιτόκια διατηρήθηκαν σταθερά, όπως αναμενόταν, αλλά οι αγορές ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για το μήνυμα του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι ήταν «απίθανο» η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας να είναι μια αύξηση επιτοκίων. Στον απόηχο της απόφασης η Wall Street κατέγραψε κέρδη της Πέμπτη.

Kέρδη στην Χονγκ Κονγκ

Με τα χρηματιστήρια στην Ιαπωνία και την ηπειρωτική Κίνα να παραμένουν κλειστά λόγω αργιών, έμειναν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ να οδηγήσουν σε κέρδη στην Ασία την Παρασκευή, παίρνοντας ώθηση από την άνοδο της Wall.

Συγκεκριμένα ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 1,4%.

Στον αντίποδα, ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,25% κλείνοντας στις 2.676 μονάδες, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,22%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,55% υψηλότερα στις 7.629,00 μονάδες.

Οι μετοχές των προμηθευτών της Apple βρέθηκαν στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κολοσσού. Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company σημείωσε άνοδο 1%, ενώ η Hon Hai Technology, γνωστή και ως Foxconn, έκανε άλμα 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider