Ανοδικά η Wall Street εν αναμονή της Fed - «Άλμα» 15% για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά η Wall Street εν αναμονή της Fed - «Άλμα» 15% για την Tesla
Με το βλέμμα στραμμένο σε Fed και εταιρικά αποτελέσματα η αμερικανική αγορά.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την αμερικανική αγορά να μπαίνει με το δεξί στην εβδομάδα της Fed, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο νέος γύρος ανακοινώσεων των εταιρειών για τις επιδόσεις τους στο α' τρίμηνο του 2024.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 146 μονάδων ή 0,38%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 38.386 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.116 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,32%. Άνοδος 0,35% και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στα επίπεδα των 15.983 μονάδων.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ράλι άνω του 15% κατέγραψε η μετοχή της Tesla, στον απόηχο της επίσκεψης του Έλον Μάσκ στο Πεκίνο, κατά την οποία ο ισχυρός άντρας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας EV σφράγισε τη συμφωνία με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Baidu για την ανάπτυξη λειτουργιών χαρτογράφησης και πλοήγησης στην ασιατική χώρα.

Κέρδη περίπου 3% σημείωσε και η μετοχή της Apple μετά την ανοδική αναβάθμιση από την επενδυτική εταιρεία Bernstein, ενώ άνοδο περίπου 5% κατέγραψε και η μετοχή της Domino's. Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι τίτλοι των Microsoft, Alphabet, Meta και Nvidia.

Σχεδόν το 46% των εισηγμένων στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει τις επιδόσεις τους για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με περίπου το 80% εξ αυτών να έχει υπερβεί τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική της πολιτική, με την πλειοψηφία των αναλυτών να αναμένουν πως η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του προέδρου Τζερόμ Πάουελ σχετικά με την πορεία και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Η συνεδρίαση, θα προηγηθεί της έκθεσης για τις μισθοδοσίες του Απριλίου που αναμένεται την Παρασκευή. Οι επενδυτές αναλύουν τα δεδομένα αυτά για να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με την ισχύ της αγοράς εργασίας, δεδομένου του ρόλου της στη διαδικασία λήψης αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και στην οικονομία της χώρας γενικότερα.

Στην περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών που προχωρά με μεγάλη επιτυχία, σειρά παίρνουν αυτή τη βδομάδα, Apple, Amazon, Coca - Cola και McDonald's.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά ο Stoxx 600 - Εκτόξευση για Philips και Atos

Απέφερε καρπούς η απρόσμενη επίσκεψη του Έλον Μασκ στο Πεκίνο - Άλμα 13% της Tesla μετά την συμφωνία με Baidu

gazzetta
gazzetta reader insider insider